夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我應該忍嗎?

5月初發現老公同個上海同事發生左網上情緣,佢地開始左半年度啦...當時我仲大緊肚(6個月),雖然當我揭發佢地之後,佢對我認錯,答應我唔再同個女仔有野,我都有比機會佢,但我發現佢地仲有一天傾個短電話(5mins內),佢話佢地無野,現在他們像是兄妹關係。另一方面,其實佢對我同囡囡(2月半月大)都不錯的,你話我應否忍下去? 為何?

複式洋房

Re: 我應該忍嗎?

我覺得你應該同你老公講出你既不安...
如果佢地無野..最好應該連電話都唔好傾啦~~

翡翠宮

無野無野, 一陣傾多兩句就有野架啦, 你無聽過因了解而結合咩? 仲要係一個不相干人有咩好傾啫 總之呢個世界上係無紅顏知己呢回事, 契哥契妹都係一個假名黎啫, 好似我之前有個朋友咁佢夠話契左個女仔做妹啦, 但佢對人d行為舉止簡直當人地係女朋友咁看代, 所以我覺得係因為個女仔唔鍾意佢而佢又想親近個女仔先會用呢個做藉口

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

如果係我, 我都會3口6面,同老公講出我的不安, 就算佢誓言冇野, 但一直keep contact 都會令我不安, 希望佢要斷絕來往。

在我自己立場,如果愛我, 應避免令我不安的事發生。 若他仍堅持與她聯絡,我諗我要為將來打算了......

別墅

有咁多野傾要每日都傾過先安樂? 你老公無野, 但人地有冇野呢? 話晒你老公都係港佬, 女同胞好搭糖. 如果真係公事接觸, 使唔使咁痴纏? 佢地至少對大家好有好感先會咁做. 再咁落去, 有野係遲早既事.

別墅

如果係我, 我會要求佢唔可以再同呢個女人聯絡. 如果佢唔肯, 咁我就會同佢講 : "如果我有個曾經談過情既男人, e+ 日日同佢傾電話, sms, e-mail 咁, 咁你又接唔接受倒 ?? 係唔係為左我, 咁都唔可以 ?? "

大宅

好多謝各位的意見! 有你地的支持,我就無咁迷茫...
其實我身邊的人都好支持我,要我堅持自己,唔好比佢地再有聯絡,我亦有同老公反映過,但他解釋係公事緣故,佢死都話佢地再無曖昧關係,不過我知個女仔一定唔係咁唸囉...唉...我可以點? 我剛同老公協議左,佢要找個女仔,先要知會我...唔知我係咪太心軟呢?

別墅

其實呢個方法都幾好

除左知會你 你都要諗方法係佢地通電話個陣比個女人知你知

暗事比佢睇 你冇機會麻你老公身

有D男人硬黎要佢斷絕關係 有機會變成第2個局面

0.0!!加油!! 點講老公依家係你身邊 點都係你著數D

咁樣又大方 又唔會同老公咁薑硬 何樂以不為^^

子爵府

好媽媽勳章

其實亂諗野...對夫妻感情無咁好...如果唔想無左個老公...就諗辦法去維持兩夫妻既感情...去下旅行...一齊出去玩...可以去渡假屋渡假...照顧bb之餘...多d關心你老公...工作辛唔辛苦...老公放工返黎...可以幫老公按摩...

[url=http://lilypie.com][img]

別墅

onon1022 寫道:
其實亂諗野...對夫妻感情無咁好...如果唔想無左個老公...就諗辦法去維持兩夫妻既感情...去下旅行...一齊出去玩...可以去渡假屋渡假...照顧bb之餘...多d關心你老公...工作辛唔辛苦...老公放工返黎...可以幫老公按摩...

同老公按摩都係對佢表示愛意的一種方法, 我幫老公按摩佢都會好開心, 同佢按摩完, 佢都會攬住我好有愛意咁講 "唔該晒妳 !!"

大宅

大家都似乎認為依個方法都可行嗎?咁我試下啦...
不過我好驚比我知道佢仲找個女仔的同時,無同我申報呀,佢咁唔坦白,到時我真係會亂唸野架喇...

另外,佢地之前MSN,我都試在場,比個女仔知道我的存在,我果時仲問佢:我想與老公一起同你做朋友...激到佢cc下

至於做D野增進感情,其實我近來都好努力,希望佢個心真係可以返來我度啦...
該用戶已被刪除

大宅

happybaby&mom,
謝謝你的提醒! 我會盡量做得大方d喇...

不過, 個女人一直知我同bb的存在,佢都係要痴實我老公,唉...點解大陸d女人咁濺架...救命

民房

"知我同bb的存在" 呢樣野對呢d女人係冇用o家喎, 佢都會繼續痴實我老公o家喎!
我試過叫老公為左我地感情, 唔好有機會讓我冇安全感; 同佢唔好聯絡啦!
發覺男人好少會主動解決一個關係噃, 又唔知個女人同佢講過咩. 或者佢好可憐呢, 老公同情佢嘛, 男人大多以為自己係救世主黎嘛!
後來, 我盡法同佢聊上; 是我老公朋友嘛,那就是我的朋友啦! 什麼會令老公冇面呢!
若那女人真的有心拆散你倆, 她一定在話裏刻意透露一點東東給我知道; 時機成熟我就告知我老公, 她告知我的事. 他即時感到被出賣, 亦相信這女人有心破壞我倆囉!
若我不理, 我自己會後悔呢!

洋房

我好同意阿晴B媽既講法, 我都曾經有差不多的情況:

幾年前, 我老公都差d同佢公司嗰個響外國返來做暑期工既妹妹仔開始..…初初我發覺佢多咗好多d memo紙仔寫咗好多message貼響本記事簿度, 都係d無聊野, 佢又無講, 我都無放響心度, 但後來越來越多, 我開始忍不住問佢邊個咁得閒, 佢先話係個響外國返來做暑期工既妹妹仔, 跟住我記得我仲問我老公”mud無人同佢傾計既咩?”佢就同我講話好似係, 而我老公話佢自己唔知借咗支原子筆定咩野比佢, 就開始咗多野講。

我見佢d memo 紙仔越來越多, 雖然都唔係d咩特別野, 但以我當時既直覺, 係覺得嗰女仔有d野, 我就同我老公講 “個女仔可能對你有意思, 你小心d manage”, 佢仲同我講話唔係, 叫我唔好亂唸野!

無幾耐, 有天放工佢拿了份禮物返來 (係一支Tiffany既原子筆), 我問佢係邊個送既, 佢話係嗰個妹妹仔送既, 我已經有d火起, 問點解識咗無幾耐(都無2個月)就送支筆比你, 又唔係你生日, 佢話個女仔多謝我老公請佢食咗餐lunch, 我再問佢: “你請人食咩?會送支Tiffany既原子筆比你(就算係假既都係吖)!” 唔知係真蠢定扮濛, 佢同我講話請咗人地食一碟海南雞飯…..??? 我當時比佢激到扎扎跳, 我好坦白咁同佢講, “我好肯定個女仔對你有野, 我係好小氣架, 我亦接受唔到你同第2d女仔一齊, 如果你唔想同人開始, 就唔好比d false hope 人地, 我亦都唔想因為呢d事同你嘈交影響我地既關係!” 我仲同佢講,叫佢快d處理咗佢(費是比機會佢地培養出感情)。

隔了幾天, 我老公同我講話那個女仔約佢星期六去街(真狼死), 但我老公同我講話佢已經推咗話要陪太太family day。自此之後, 那女仔再無約佢啦!

所以, 一定要同你老公講清楚你自己的感受, 如果佢係愛你, 緊張你地既關係, 就一定會take action令你安心!

晴B媽 寫道:
如果係我, 我都會3口6面,同老公講出我的不安, 就算佢誓言冇野, 但一直keep contact 都會令我不安, 希望佢要斷絕來往。

在我自己立場,如果愛我, 應避免令我不安的事發生。 若他仍堅持與她聯絡,我諗我要為將來打算了......

複式洋房

我好同意pandabearbear講法, 呢d野千其唔好忍呀, 直頭晌佢地未發生任何野之前就同個老公講自己既感覺同有幾唔老嚟. 如果個老公愛你既話一定識做既, 佢都會諗無謂陪了夫人又折兵, 一個係老婆同個女, 一個只係大陸上海妹. 不過話時話, d女仔(無論香港定大陸都好) 無男朋友唔緊要, 點解係都要試下自己既魅力夠唔夠, 試都唔緊要, 係都要向d有婦之夫埋手先老套麻.....都唔知佢地係咪咁賤格既咩都做得出.

複式洋房

依家依個年代d人好似越來越開放...唔好話唔知你有老婆同仔女,就算明知都照來.

我老公幾個月前都係剛上識咗個女仔,仲成日同佢msn,起初我唔唯意,但後來比我發現咗.個女仔仲成日冷識做,呀我老公唔方便就唔好call佢....個女仔都有老公,而佢亦知道我老公有老婆有小朋友....

但佢哋完全唔介意,都唔知佢地諗咩......

複式洋房

複式洋房

同意,若果沒有特別關系,根本可以很容易地疏離

複式洋房

首頁

尾頁

跳至