自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔知Hitachi或Samsung LCD TV邊隻好呢?

想買LCD TV, 琴日去睇 Hitachi 37" $22XXX, Samsung 40" $23xxx, 唔知邊隻好呢, 我有晒規格書但又唔識睇 ?-( ?-(

洋房

Re: 唔知Hitachi或Samsung LCD TV邊隻好呢?

我買samsung LCD TV因為對比度高3000:1, 睇電視非常清. :-P

大宅

Re: 唔知Hitachi或Samsung LCD TV邊隻好呢?

大宅

One of my friends also highly recommended Samsung.

大宅

大宅

Karina2003,

我睇中部samsung LCD TV 40" 對比度係5000:1.
想問問對比度越高越好呢
而Hitahci 對比度得800:1,但係佢有好多野而samsung冇,都唔知係唔係越多越好呀.

Karina2003 寫道:
我買samsung LCD TV因為對比度高3000:1, 睇電視非常清. :-P

子爵府

唔好買Hitach!!!

我買左部, 2年保用期未過 (用左1年半) 裡面個tunner就damage左要換啦. 之前以為係天線問題, call 師傅check左係部機事, 個師傅話Hitach成日都會壞tunner架.

大宅

d LCD TV唔係好襟咩??? 成日買廣告講長達 XXXXX 小時用量, 我仲計過超過10年添, 咁值唔值得買呢?
而且依家 LCD TV 平o左好多, 所以先吸引我想買啫.

BBQBB 寫道:

我買左部, 2年保用期未過 (用左1年半) 裡面個tunner就damage左要換啦. 之前以為係天線問題, call 師傅check左係部機事, 個師傅話Hitach成日都會壞tunner架.

大宅

LCD TV 壽命大約5年左右喳.我上次買果時,個sales講o既...

男爵府

我剛買了sony 最cheap model 32" LCD HKD 9800 好多GIFT 送, 因為壽命短所以我唔買咁貴, 同遲D會轉數碼所以等佢轉定D先再作考慮將來買部好D.

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

要有HD panel (1920 x 1080 pixels) High-Definition format (1080i)

數碼廣播制式未定, 唔緊急, 遲些至買, 又平又靚. 若是看電視多, 現在CRT TV 比LCD TV好好多.

waiwaimummy 寫道:
想買LCD TV, 琴日去睇 Hitachi 37" $22XXX, Samsung 40" $23xxx, 唔知邊隻好呢, 我有晒規格書但又唔識睇 ?-( ?-(

侯爵府

唔係掛, 我部hitachi 買左差唔多一年. touch wood都無乜事, 我買果陣個sales話 catalogue寫有12年壽命, 再打個七折約7,8年倒.
當時都有考慮過買samsung, 但要成$23000, 而hitachi就$17800, 所以買左hitachi.
samsung出名個色最正.

waiwaimummy 寫道:
d LCD TV唔係好襟咩??? 成日買廣告講長達 XXXXX 小時用量, 我仲計過超過10年添, 咁值唔值得買呢?
而且依家 LCD TV 平o左好多, 所以先吸引我想買啫.

[quote]
BBQBB 寫道:

[/quote]

首頁

尾頁

跳至