跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 中西區2004精靈BB會 - Part V

bbcyrus

我囝囝都係咁吖,鍾意痴爹哋,佢BB嗰陣好痴我架。都唔知係咪日對夜對住我對到悶呢? 不過呢2日又好d喇,會無端端坐過黎咀吓我,佢d習慣同喜好真係日日唔同日日新吖...

引文 ---------------------------------------------------

Lui_BB,

我失控左好耐lu, 我有時好大聲好惡話阿仔架..... 所以佢宜家唔係好痴我, 只係痴Daddy~~

叫佢錫錫媽咪, 叫十其次都唔彩, 但叫佢錫錫Daddy, 佢即刻錫錫, 激c我

男爵府

乜.. 有分架咩? ......我都呂明才舊生咪即係雪雪都有分?
原來... 瑤爸係我師兄...哈
monica_kam 寫道:
小白

瑤瑤麻麻都係禁講,但我喜歡禮賢會,因為有個戶外場俾小朋友行來行去,玩下!加上瑤爸是呂明才的舊生,可以有分呀!

其實聖心都幾好,地方都好大。
我係三位小朋友的全職媽咪.各位媽咪一齊努力呀!!

男爵府

monkeema

我是全職媽媽!

monkeema 寫道:
Monica

我都聽人講過話聖心好,可惜我嗰個係囝。

其實你地成日話Band幾Band幾學校係點分架? 點度可以查閱到?

Monica你係咪同我一樣都係全職媽咪黎架?

引文:
--------------------------------------------------------

monkeema

我已經計劃好,希望可以如願!

N班 - 聖安多尼
K1 - K3 - 禮賢會 / 明愛凌月仙 / 聖心(但聽聞好難考)
P1 - P6 - 呂明才 / 聖心(怕囡囡未必考到免費)

--------------------------------------------------------

男爵府

小白

以自行分配學位的計分方法︰

若你是呂明才的舊生,會有10分,加上是適齡兒童,會有10分,即20分,若不是舊生就有只可以用首名出生子女,會有5分,適齡兒童,會有10分,即15分。

我想入讀的機會大d

大宅

goodynews817,
全是中文教學;如果想要多啲英文教學,咁要揀「私校」或「直資」小學喇!

[quote]goodynews817 寫道:
郭太太Candy,
Are the 3 schools Chinese or English teaching schools?

[quote]
郭太太Candy 寫道:
chimchim,
St. Peter ~ 「勁」?我只知道升中學很理想,讀書氣氛也較緊張!同埋功課應該都幾多!
基恩 ~ 我冇收錯風

大宅

monkeema,
以我所知,好似而家查唔道囉!我只係睇返我以前讀書嘅年代來推算咋!

monkeema 寫道:
其實你地成日話Band幾Band幾學校係點分架? 點度可以查閱到?

大宅

lui_BB,
你好叻!你可以控制自己嘅情緒;如果係我個蝦子餅,果囡囡就慘囉! 肯定變緊柿餅連我都唔敢出聲

lui_BB 寫道:
我都好明白要經常控制自己情緒, 所以我一火起上來就叫老公唔好做任何野, 由佢照顧銘澤, 而且銘澤跟爸爸會合作d嫁, 好似昨晚, 我老公煮飯做家務, 我就照顧銘澤, 銘澤好唔合作, 我嬲嬲地, 要我老公照顧銘澤, 哈~ 好快手, 兩父子玩左一陣, 就一齊瞓埋覺tim, 你話銘澤係未明蝦我wo

大宅

原來monica_kam同我一樣,已經計劃好晒囡囡嘅路,可惜唯一嘅唔同…就係我唔可以優先選擇女校,否則,細囝會失去咗10分。
monica_kam及小白,趁我而家仲記得講定比你哋知,如果你哋打算比瑤瑤/雪雪入呂明才讀,咁你哋要搵定「小六畢業証書」出嚟,如果冇咗嘅話,佢哋可能會失去咗果10分。
小白
若你是呂明才的舊生,會有10分,加上是適齡兒童,會有10分,即20分,若不是舊生就有只可以用首名出生子女,會有5分,適齡兒童,會有10分,即15分。
我想入讀的機會大d

大宅

Good morning all!!

大宅

郭太太Candy,
Oh, I see. Thanks!

[quote]
goodynews817,
全是中文教學;如果想要多啲英文教學,咁要揀「私校」或「直資」小學喇!

[quote]goodynews817 寫道:
郭太太Candy,
Are the 3 schools Chinese or English teaching schools?

[quote]
chimchim,
St. Peter ~ 「勁」?我只知道升中學很理想,讀書氣氛也較緊張!同埋功課應該都幾多!
基恩 ~ 我冇收錯風

大宅

各位媽咪,早晨!

goodynews817,唔使客氣!一齊分享嘛!

男爵府

morning

大宅

好媽媽勳章

早晨各位~~

今朝堅尼地城明愛打來話收達達啦, 12月可上堂, 但係我個心重係十五十六, 點算
我要變成童話裡 你愛的那個天使 張開雙手變成翅膀守護你

男爵府

各位早晨~

daikam

你還考慮甚麼?

candy

thank you!

大宅

早晨 all
daikam
如果心大心細, 咁可以當後備來處理, 再搵間自己的心水學校啦, 現在最起碼都不用擔心達達沒書讀

男爵府

daikam

達達張大頭照好醒神啊!
另, 明愛使唔使交留位費啊~ 如果唔使or唔係交太多, 未當買個位做後備囉~ 係lee段期間再決定比達達讀邊間及睇下心儀學校收唔收佢, 大吉利是唔收到有明愛做backup

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

噚晚業主終於打O黎講續約啦, 加租幅度超過一成~~~ 唉!! :tongue: 真係要的起心肝睇樓啦~~~

lui_BB:

之前銘澤係咪借過學校片片呀? 我响門口側的白板見到mark住3號借過片喎... 如果還O左, 記得抹返佢呀...

daikam:

我仲係心儀聖雅各, 所以仲心大心細未同Kevin去明愛交表呀!!! 我呢個阿媽真要不得~~~

男爵府

小倩

我係借過兩次片片, 第一次姐姐話算啦~ 第二次實ma話聽到姐姐話我又唔記得帶片, 我放學即刻帶返比佢地, 我唔知佢地有寫板, &佢地話算, o甘我更係無為意帶返條比佢地嫁啦~
ha~ 又話算, 又寫我板, 等我去了解下先 :tongue:

男爵府

小倩

你幾時到期呀, 留心就到舊曆七月, 不宜搬屋, 一係早d搵屋搬, 一起住過七月 (信者則信, 不信者當無睇過)
我估我都要過左七月後先搬呀~

男爵府

我都唔知想點架其實..
因為我見而家呂明才多左好多大陸人咁..
唔知係咪因為係左派學校...
小六畢業證書... 哈.. 係婆婆到保存得好好
婆婆又話呂明才唔夠好咁喎.. 話聖心好
我都知聖心好.但係咁嚴..我怕雪雪唔多岩
可能我自己係呂明才讀我又覺得ok喎..哈
原來monica_kam同我一樣,已經計劃好晒囡囡嘅路,可惜唯一嘅唔同…就係我唔可以優先選擇女校,否則,細囝會失去咗10分。
monica_kam及小白,趁我而家仲記得講定比你哋知,如果你哋打算比瑤瑤/雪雪入呂明才讀,咁你哋要搵定「小六畢業証書」出嚟,如果冇咗嘅話,佢哋可能會失去咗果10分。
[quote]
小白
我想入讀的機會大d
[/quote]
我係三位小朋友的全職媽咪.各位媽咪一齊努力呀!!

首頁

尾頁

跳至