產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

喂人奶用Pigeon 定 NUK 奶咀好?

如果我打算喂人奶,邊隻牌子奶咀好D? Pigeon 定 NUK? 人哋話 NUK 似乳頭多D喎!係咪真架?我買咗 Pigeon 奶樽及幾個 Dr. Brown 奶樽,兩個奶咀都幾近似,唸緊洗唔洗轉用 NUK 奶咀套入Pigeon 奶樽用,俾D意見吖!
你有上天堂的把握嗎?

洋房

Re: 喂人奶用Pigeon 定 NUK 奶咀好?

我都係打算喂人奶所以買

大宅

Thank you! 如果我用 Pigeon 奶咀,BB係咪會唔慣呢? 有無D喂緊人奶嘅媽咪俾D意見呀?
你有上天堂的把握嗎?

伯爵府

2019勳章

我bb食NUK奶樽,同時都肯埋身吮,我諗你用 NUK 奶咀 會好d。

男爵府

咁你係用透明定黃色奶咀?

香香公主 寫道:
我bb食NUK奶樽,同時都肯埋身吮,我諗你用 NUK 奶咀 會好d。

洋房

我就買左透明奶咀因為黃色奶咀有味同易

公爵府

2019新春慶豚圓

我bb都係用NUK... 埋身餵奶或用奶樽飲佢冇問題, 好好~

伯爵府

2019勳章

透明

yon 寫道:
咁你係用透明定黃色奶咀?

[quote]
香香公主 寫道:
[/quote]

男爵府

我仲想問下, NUK奶咀有分大,中,小圓孔, 咁應該用邊款?
謝謝!

伯爵府

2019勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我用 Pigeon

伯爵府

2019勳章

小-->飲水
中-->飲奶
大-->飲果汁
yon 寫道:
我仲想問下, NUK奶咀有分大,中,小圓孔, 咁應該用邊款?
謝謝!

大宅

我囡囡果時埋身餵及用pigeon完全無問題!

跟住囝囝我就諗住唔用pigeon, 試吓其他brand. 咁改用nuk就好大問題啦, 因為囝囝佢可能個口張得大d, 但nuk個咀就好扁, 我見佢食得好辛苦, 所以之後我就改用dr.brown/B.free就無事啦.

首頁

尾頁

跳至