跳至

首頁

尾頁

男爵府

毛毛試食米糊實戰

前日去健康院,個姑娘叫我俾蘋果同香蕉毛毛試,不過我唸冇理由食生果先都唔食米糊,所以都係提前左俾毛毛試佢一生人既第一次啦。

有興趣請 click 毛毛短片 睇下實戰經過。

大宅

Re: 毛毛試食米糊實戰

YEAH!...
Anson在2006年1月29日出世!

大宅

mrsmcdull:

毛毛真係好可愛.......如果有機會好想同佢影相呀!!係wor毛毛試緊邊隻米糊呀!!會吾會開始每日都比佢試呀!!我BB細毛毛一日我都諗緊幾時比佢試好???

男爵府

mrsmcdull,你唔係諗住等毛毛5個月先餵佢食米糊咩?

男爵府

食一次咁多咋,都係下個月先正式食。 毛婆同毛姨媽成日引佢,加上健康院姑娘話可以囉....

pwypaulina 寫道:
mrsmcdull,你唔係諗住等毛毛5個月先餵佢食米糊咩?

男爵府

0924約定你影相先

今次食Gerber,下次試Hipps,再下次試Organix,睇下邊隻好D。

第一次我就一星期一日。
第二次一星期兩日。
第三次一星期連續三日。
每次都係2茶匙。

男爵府

0924約定你影相先

今次食Gerber,下次試Hipps,再下次試Organix,睇下邊隻好D。

第一次我就一星期一日。
第二次一星期兩日。
第三次一星期連續三日。
每次都係2茶匙。

jkbb 寫道:
mrsmcdull:

毛毛真係好可愛.......如果有機會好想同佢影相呀!!係wor毛毛試緊邊隻米糊呀!!會吾會開始每日都比佢試呀!!我BB細毛毛一日我都諗緊幾時比佢試好???

男爵府

喺邊到可以買到Hipps / Organix products? 我諗住買Nestle & Gerber俾jerry試

男爵府

Nestle 有糖同中國做,所以我冇買。不過如果食開奶粉就唔覺佢甜啦。

Hipps在Bumps to bb 買。Made in Germany

Organix在百佳/City super。 Made in Spain

大宅

嘩!!mrsmcdull.........好勁呀!!
睇埋毛毛其他vedio, 你對毛毛

大宅

mrsmcdull, 毛毛好勁呀!! 我BB就冇毛毛咁叻了!
]

複式洋房

嘩!!毛毛好勁呀!
點解健康院姑娘叫我6個月先可以比bb食架?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

[size=medium]mrsmcdull,
毛毛係唔係剪咗頭髮呀? 好似有啲唔同噃. 我都有呢套Combi餐具呀, 諗住6個月時用. 點解我上次去健康院上講座時姑娘話6個月先比BB食糊仔嘅? 又無話可以食香蕉同蘋果喎. 唔通人人唔同?

男爵府

係呀,剪左幾次頭髮囉

呢個健康院姑娘應該只係因為毛毛已經超大碼,其他發展已近六個月,所以先叫毛毛試其他食物囉。

[quote]
DoDoDoDo 寫道:
[size=medium]mrsmcdull,
毛毛係唔係剪

別墅

別墅

我開始覺得我亞b食得過份 ,佢依家食緊最少3份1(飯)碗咁多既糊仔喇!跟住重要食奶 ...其實幾多磅先要減肥

侯爵府

mrsmcdull,

你比毛毛試糊仔, 可以成日轉唔同嘢 gar?

男爵府

chan328

你意思係轉牌子??

因為我不知道邊隻糊仔易開d,同毛毛鍾意邊隻,所以頭三個星期每星期一日試一隻,睇下反應先再決定最後用邊個牌子囉。

好似呢個星期四食完Gerber,昨天同今日都冇ng ng,我要比較下第二隻係咪都會咁囉。

侯爵府

我知人哋話食開边隻奶粉就唔好成日轉, so 唔知糊仔係唔係咁呢.

男爵府

奶粉因為一日要食好多餐,所以轉的時候就要慢慢囉。

至於米糊呢,我每個星期才俾2茶匙毛毛試來睇反應,所以我覺得冇問題,而且人地BB食得好既米糊又未必適合自己。

不過呢,到一日食一餐代奶時,我就會用定一隻啦。

我都唔知我對不對,不過應該冇問題既。

首頁

尾頁

跳至