自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我個仔唔肯在學校大便, 寧願忍到放學返到屋企先屙呀~

我個仔返全日N1已經兩個幾月啦, 上個月開始戒左片, 好開心, 但我發現佢戒左片之後, 佢未試過在學校大便 (之前還未戒片, 仍著學習褲時, 佢都有在學校賴C的), 到佢返到屋企, 先會去佢"私家"BB座廁屙, 但可能忍得耐既關係, 佢成日都屙得好辛苦, 因為d 屎好硬~ 我初初以為佢果排熱氣先會咁硬, 但我發覺佢唔洗返學的日子 (如saturday & sunday), d屎都好正常, 所以我懷疑佢屙唔慣在學校的小童廁所, 寧願忍到放學......唉....我驚佢咁忍法, 遲早會影響到身體.....請問有無媽咪有經驗呀 :-( 唔通我要帶埋佢個私家座廁去學校??! 學校都唔比啦 :-(

大宅

Re: 我個仔唔肯在學校大便, 寧願忍到放學返到屋企先屙呀~

唔好咁緊張,可能佢生理時鐘改咗,
米由得佢放學先去大大law,
我仔仔兩歲時都試過係尖沙咀食buffet時
係廁所搞咗成個鐘都去唔到,終於要飛taxi
返屋企

男爵府

Re: 我個仔唔肯在學校大便, 寧願忍到放學返到屋企先屙呀~

3B媽~
希望我個仔快D tune 返好每日既屙C時間在放學後啦, 如果唔係, 都唔知佢要忍到幾時??!
哈~我個仔都試過在酒樓食自助火鍋時, 出出入入廁所不下10次, 最後淨係屙到.....一小"粒"...咁大把 :lol: 不過你就可憐D, 搞到無得好好享受尖沙咀果D貴價BUFFET.....

伯爵府

小朋友會唔會擔心事後清潔既問題呢? 我朋友個仔既情況一樣, 原來佢怕要學校姨姨代佢清潔, 佢怕羞不安, 唯有死忍, 試下同佢解釋下, 睇下好唔好d

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我個仔k2時又係咁ga, 主要都係心理問題, 唔敢同老師講要去廁所, 不過大啲就唔會ga嘞!

侯爵府

好媽媽勳章

有時大人都係甘, 唔like係出面or大.... 唔緊要啦, 係屋企ok就得

男爵府

我想只不過係習慣問題,或者佢唔習慣係屋企以外地方解決呢. 我諗應該唔會影響到身體嫁, 有d人係咁嫁喎,我都係咁嘅

珍珠宮

叉燒媽咪 寫道:
有時大人都係甘, 唔like係出面or大.... 唔緊要啦, 係屋企ok就得

係呀!!大人都會啦!!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至