親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

日本必買,齊來報料!

有無d野係去日本必買o既,便過香港,或者係香港無得賣o既,大家報下料啦

1,日本奶粉 -----玩具反斗城

子爵府

Re: 日本必買,齊來報料!

我就鍾意買睫毛液,好多選擇、唔貴又好用。

複式洋房

fifi 寫道:
有無d野係去日本必買o既,便過香港,或者係香港無得賣o既,大家報下料啦

1. 日本奶粉 -----玩具反斗城

2. Blue label
3. 帶子糖 ------上野{二木之果子}

公爵府

好媽媽勳章

1. 日本奶粉 -----玩具反斗城
2. Blue label
3. 帶子糖 ------上野{二木之果子}
4. 撒隴巴司鎮痛貼 24片裝約HKD45 (香港版12片裝特價$64)
5. DHC (平過香港好多好多, 例如COENZYME Q10 Cream HK$395; 日本版容量少D但只雖850YEN)

大宅

goodies 寫道:
我就鍾意買睫毛液,好多選擇、唔貴又好用。

goodies,
你用過邊隻牌子好用呀?

大宅

命力魚油丸 & 藍梅素.

男爵府

billysim 寫道:
命力魚油丸 & 藍梅素.

是否在藥房買? 個包裝係點樣? Many Thanks..!

大宅

billysim:
How much for 藍梅素 in japan?thank you!

複式洋房

agnes b 平過香港!
上年我去, 買左好D agnes b 同blue label!!!

大宅

Hi mango22 & keung

我係上野d藥房到買不過存貨多數都唔多, 另外係上野有間什貨店mug都有得買叫多慶屋果到會多d存貨. 我就多數買魚油丸約HK$240幾-->HK$260幾(120粒), 而藍梅素好似約HK$160-->HK$180(60粒), 另外我有食另一隻藍梅素就約HK$200(120粒 ),呢D健康食品日本真係平好多,我有D朋友係日本買藥tim呀,希望幫到妳地啦

命力魚油丸

藍梅素

ORIHIRO 藍梅素

民房

請問命力藍莓素同ORIHIRO有咩分別? 小朋友食唔食得?

大宅

日本購物大整理----按我進入
[url=http://www.baby-gaga.com/][/url

子爵府

enwn812:
其實一般在日本的藥房買到的也不錯,個人較喜歡資生堂的young line - MAJOLICA MAJORCA(香港水貨店簡稱為MJ)又平又好用,不過常常缺貨。

大宅

我就一定會買"head porter",因為香港跟本就冇得買,就算係都只不過得水貨,而且重好貴添 另外重有就係藥房買一隻叫"EVE"的panadal,因為我覺得好過食香港個隻囉.

別墅

請問東京/大板邊到有fancl??? 有冇人可以幫到我呀???

男爵府

我必會去大藥房掃幾盒小林製藥出o既散熱貼(嬰孩用),一大盒裏面有12+4枚,日本賣果隻係新版有d 藍色粒子,香港唔見有得賣架~
[img align=left]http://www.kobayashi.co.jp/seihin/nss/image/02.gif[/img]

另外上年同朋友去見佢掃左好多罐明治氨基膠原~

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我會買 head porter & porter
Dr. Ci: Labo 洗面, mask - (唔算平好多)
sofina

複式洋房

Hi, billysim

請問 "命力魚油丸" 小朋友4歲可唔可以食呢?係咪具真係會對腦部有幫助呢?

Thanks!
我有兩個小寶寶,哥哥 & 細佬 !

大宅

Hi skytower52

4歲小朋友可以食"魚油丸"嫁, 我都諗住阿仔返k1開始比佢食, 因為睇章程話對腦部&心臟都好好嫁(妳可以去屈人寺

珍珠宮

畀面勳章

每次去日本,我必買:
1. Blue Label: 真的俾HK平!
2. 小手巾: 可以做頸巾個種,好多HK無得買,就算有都好 貴!
3. 藥房內的化妝品:如MAJOLICA MAJORCA ,又平又靚!
4. 家庭雜貨:如 Afternoon Tea ,d杯、碟、甚至pot 都好正!
5. 文具:無得解,個人喜好!
6. Products of Hello Kitty, Disney Characters!
7. 傘:真的真的真的好靚,但以日本製比中國製的貴好多,但D款又真的好正 (最好去百貨公司買)!
8. 重有好多好多....... 諗起就開心!哈哈!

首頁
12345...6

尾頁

跳至