親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

淺草駒形Toyoko Inn

有無人住過?

男爵府

Re: 淺草駒形Toyoko Inn

有~

大宅

vickym,

交通方唔方便, 近淺草站嗎? 你有無住過twin bed room? 知唔知間房大唔大, 張床有幾呎?

男爵府

我行去搭大江戶線藏前站架~ 另一方向...呢個站5min就行到架啦~ 我上次去做野訂左個雙人房, 2張床, 不過唔好預間房大...一入門口(向外打開), 就係toilet, then 分開2邊就2張床2個電視,2個電話, 2個雪櫃仔,internet接口又係2個 ....每人都自成一角咁lor~ 張床幾多尺呀? 我5'2"左右都瞓得好舒服架...比一般單人床大dd咁樣lor~

我反而冇行去淺草站個邊, 我多數每日都出新宿個頭...不過我唸唔遠, 個website形容都係幾分鐘就行到去淺草站~

look下個web啦~

東橫inn - 淺草駒形

大宅

vickym,

我住過佢地係池袋果間, twin bed room都好大下架, 今次我地一行四人(亞仔五歲)想住埋一間, 好怕張床唔夠大, 位置遠. 如果你去新宿大約坐幾耐車, 需唔需要轉車. 另我地都想去大江戶浸溫泉, 由酒店去係唔係好近架?

男爵府

其實我覺得呢類BUSINESS HOTEL形式唔好EXPECT咁大間LOR, 我上次住個間就俾我感覺就真係麻雀雖小,五臟俱全, 話大我就覺得唔係LOR, 我個次同我細佬2個人去, 每人一個中o急(拖行個種) 咁各自開o急就真係唔多有位行, 要"攬"過個種lor

我記得去新宿都唔算太耐.但我唔太記得, 都要轉車架. 但我冇去大江戶, 我去做野, 所以旅行點,唔係咁清楚~,唔好意思~

我下個月都要去東京做野, 今次我訂左另一間叫做super hotel (都係business hotel類型) 仲平過東橫inn. 所以試一試( 因為自己帶notebook,所以一定要房有internet接口. 今次我會住赤羽個邊, 去新宿個邊仲快...

super hotel - 東京赤羽

大宅

vickym,

見super hotel係池袋北口都有一間, 想問下知唔知近JR Station嗎? 我唔識睇佢地的web-site, 唔識點book, 可否教下我?

男爵府

池袋北口super hotel,睇佢形容都係由池袋站北口出,步行4min.
點book,因為要做會員登錄,要填日本居住地點,電話之類, 所以我託住日本既朋友幫我訂架~

仲有,你唸住訂幾時,幾多晚,我可以幫你click入去睇下仲有冇房?

大宅

大宅

vickym,

原來要做會員登錄, 唔怪得我book唔到啦! 因為我地一行3大1小, 所以都係book triple bed room, 我睇過super hotel的3人房, 係一張雙人床+碌架床, 我地唔夠瞓, 依家諗住book 池袋劇場或池袋皇都. 謝謝你!

男爵府

男爵府

男爵府

oic.係呀..我今次去2個人, 上下格床都冇所謂lor.(最緊要平)但係有3大1小咁可能會逼d lu.

唔緊要~ 大家交流下je!

大宅

vickym,

房間好緊張, 0麥都book唔到. :-(

男爵府

你訂幾時呀..得的話我幫你睇睇?

大宅

vickym,

謝謝你的好意呀, 我剛剛book了後樂園toyoko inn twin bed room. 間房好狹小, 不過無計啦! 到時要屈蛇入

你經常去日本做野架? 想問下有無什麼係必買又或者係底買架?

男爵府

oic,book左就安心啦~
屈蛇呀..小心d, 萬一俾人發現就弊啦.你知d日本人好死板架啦~

其實我唔常去架, 係呢2年就頻左d,事關攪d自己小小生意睇下有冇得做lor~ 必買抵買呀, 我唸主力都係化妝品,藥,你都見個邊d藥多到你企成日慢慢睇都得...如果你識睇日文的話,買多d唔同類型既藥都好lor~ 話晒日本出品,就算唔識牌子都有保證. 所以自己有d產品係hk同日本都有,價格比較過,就發覺原來hk個價,大部份係去晒d廣告度lor. 自用的話,我會買眼藥水,護膚品之類俾屋企人.(外用既多), 內用的話就自己會試下lor~

有時我睇你地講去日本邊度邊度,我都係偷師參考架.

複式洋房

請問各位book房間時佢話我"ERROR"就出左呢段字:

錯誤信息

錯誤編碼 : PUB015
預約者名請用半角輸入

我應該點打預約者名呀?

男爵府

你打日文字可能用左全角佢唔接受,=我地打中文字都會有全形/半形呀. 你要轉番半角佢先接受到呀!
SL123 寫道:
請問各位book房間時佢話我"ERROR"就出左呢段字:

錯誤信息

錯誤編碼 : PUB015
預約者名請用半角輸入

我應該點打預約者名呀?

大宅

vickym,

d日本人真係好認真架, 到時我會見機行事, 我地唔係第一次架啦

你甘本事自己係日本攪生意架, 甘你咪識講日文lor....上次我係藥房買藥, 大家實在溝通唔到, 浪費很多時間. 上次無意中係藥房買了沖涼泡泡, 一包150yen, 亞仔勁中意, 今次係必買品. 今次都會買d資生堂產品, 及DHC, 至於其他護膚品, 有邊隻可以介紹呀?

唔好甘客氣, 大家交流下! 以前我會上ec2japan取資料, 依家無得睇lu. :-(

首頁

尾頁

跳至