懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

腰酸背痛... 點算好?

依家三個月都未夠已經係咁, 大家有無咩野方法提議下會舒服d 呀...
thousand thx!!!
該用戶已被刪除

Re: 腰酸背痛... 點算好?

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

大宅

如果您依家仲係幾個月, 我會建議您去上產前運動班
早0的開始做運動, 因為有0的運動係FOR腰骨頸膊
我上堂既時候, 個肚已經太大, 做既時間好吃力
但您依家先三個月, 早0的上, 早0的做運動
我覺得會有用

大宅

THX!!!!!!!!!!!

J&HsBB,
我老公已經晚晚幫我掃架喇, 不過日頭返工無人幫我到我呢 :-(
fifi1018,
產前運動班係咪政府醫院果d 呀, 我6月6日先第一次去廣華, 唔知有無得報呢

男爵府

每次我返娘家,媽咪都煮豬腰俾我食,我覺得幾有效,
因大仔病,沒有返去,即痛 :-(

大宅

請問應該點煮呀... 等我又叫媽咪煮比我食先
catmilkw 寫道:
每次我返娘家,媽咪都煮豬腰俾我食,我覺得幾有效,
因大仔病,沒有返去,即痛 :-(

大宅

游水, 慢慢游會好好gar. 同埋叫老公幫你按摩下

別墅

我以前都成日腰酸背痛架!你有冇睇開私家0既產前檢查呀?我個醫生就開d薄荷膏比我搽,搽左之後再按摩,會舒服d架!

洋房

黎料..早晨呀
其實..你依家三個月..我都覺得你去廣華報個d產前運動,..你六月六號先返去第一次檢查完..跟住問d姑娘..d姑娘會同你約時間架啦(因為我都係 係廣華生 )但我就懶我初初無報名呀...但我自己係屋企就有做下小小運動囉!同埋行多d係好架...你見痛個時就慢慢扭下絛腰..係床度就做下腳部運動..會好好多架...我係一個超肥媽咪黎架....即係大肥婆一個...我得既話..你地都一樣得既者..努力啦

男爵府

SORRY,我唔識煮食,因嫁前同媽咪住,嫁後同奶奶
住,根本不用入廚房,不過我會問媽咪,你等消息

大宅

我一開始都係訓覺痛,宜家直情坐耐左起身都痛,但每晚訓前做下運動(產前果d),咁訓覺時冇咁痛囉,平時咪按摩下咁囉

大宅

hi 咁多位,
好多謝大家既意見呀, 我六月六號除左去廣華仲會去埋私家覆診, 希望可以報到產前運動班同問到私家醫生要薄荷膏... 我都想快d 鬆d 呀
游水係依家已經可以去游定係要夠三個月先呢, 等我去買定件大肚泳衣先

catmilkw,
thank you 你同你媽咪呀, 等你消息

大宅

游水和產前運動要wk16才可做.

民房

我今年3月在贊育排產前運動班,最快要5月先可以上堂,你可以而家打電話去問吓而家最快排到幾多月可以開始上堂,如果太耐,你可考慮係咪睇吓私家物理治療師先,因為就算未開始做運動,佢哋會可以教你點樣坐低起身,點樣瞓落床同由床起身,瞓嗰陣可以點用啲cushion墊住,其實係一啲日常生活嘅嘢.呢啲係個產前運動班導師(佢係物理治療師)教嘅.
個導師都會幫有問題嘅孕婦睇症,你可以打電話去廣華問吓.

大宅

thx ark!!!

jinglebell,
thank you 你呀!!! 等我一陣打去廣華問下先, 我依家日日返工都好辛苦, 一夠鐘就閃返屋企攤係張床度邊度都唔想去... 好慘呀 :-( :-( :-(

大宅

我打左去問喇, 姑娘話一定要去見左第一次先可以報... 即係要六月六日先可以報...
希望報左盡快有得上堂啦

首頁

尾頁

跳至