論盡家傭

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

你地接唔接受到工人日頭都袋住個電話係身?

子爵府

Re: 你地接唔接受到工人日頭都袋住個電話係身?

一定唔接受! :evil:

侯爵府

SandyHung 寫道:
一定唔接受! :evil:
metoo
我家有隻曳曳豬

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我嗰個出街就有袋, 但喺屋企做嘢嗰陣就唔覺佢有聽電話或check msg.

伯爵府

J&D 寫道:
初初黎我已經話唔可以工作時間講電話, 後尾知佢有電話, 日與夜都開住, 好多msg or call, 因為我成日係屋企, 所以佢較左震機, 我成日聽到"dee dee"聲(震到個框筒), 於是我同佢講日頭要關左電話, 休息時先可以傾, 於是佢驚我聽到dee dee聲, 索性袋住係褲, 因為有一排聽唔到有dee dee聲, 我仲以為佢乖左添, 八卦check一check佢平時放開野既框筒啦, 無電話係到, 加上比我無意撞到兩次佢由自己房跳去工作間, 所以佢家下一定袋係身方便d, 你地接唔接受??? 我自己就唔接受, 佢叫唔好傾, 關機, 怕我知就袋埋係身!!

咁唔聽話, 沒收佢電話, 到夜既先至俾番佢, 但午夜12點前要放番o係廳度 (以防佢講電話講到好夜).
該用戶已被刪除

大宅

我以前個印印都係熱愛講電話。時時唔見人躲在房講。有次個仔同我講話我唔係屋企時,姐姐冇理佢而淨係自已房講電話。印印竟然第一時間話“講下唔得咩”。真豈有此理!

複式洋房

Sweetiebarney,

你應該答佢:「全中,就係唔得!」

該用戶已被刪除

大宅

我個件印印咪又係咁,佢成日late係廚房度,send

大宅

我個工人來左3個月到之前佢個妹已經識打我屋企電話搵佢, 叫左佢家人打來都還可以, 朋友都唔好.
其實佢一來已帶左手機, 之上星期夜晚我同個女沖涼佢問我想打一個電話返屋企咁我都say yes. 有時真係唔想太苛刻.
不過因前工人打來騷擾所以我都set 左password, 無password 完全打唔入, 我相信佢都知. 不過佢自己一定會開手機啦. 至於我係屋企就見佢放左廚房無開機.

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

我之前個阿姐因為電話問題俾我炒咗,新呢一個姐姐,我同agent講明唔可以出手提電話,如果一出即炒,有時唔係苛刻,而係佢事先聲明會好啲,我之前個阿姐因為出電話跟住識玩line,攪到有時唔記得熄火,夜晚掛住傾電話,日頭無精神做嘢,我個女去瞓覺,佢又去瞓覺,甘啱俾我阿媽嚟我屋企撞到佢甘樣,最令我心痛就係煲好啲嘢俾我個女食,有魚有粥,佢居然由得吹凍,又唔蓋好,所以工人唔可以縱容.

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

No way, I don't let her make any phone call during the day

大宅

唔接受又點,佢袋

子爵府

Yes, 完全同意

男爵府

好媽媽勳章

佢有袋住,都冇得介唔介意,總之佢唔好掛住聽電話我都接受

珍珠宮

我唔接受, 見到仲眼火爆, 講到明唔可以出手提, 當我死既放係褲袋到, 又唔知佢條褲又窄, 600度近視都睇到啦, 出外買少少野, 一入LIFT即開手機睇SMS同講電話.....
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

大宅

我絶對唔接受...佢地成日以為自己好醒, 但不知幾蠢, 當我地D香港僱主傻的....就算我地睇都唔睇得咁多...佢有時入去洗一個TOILET洗成30mins..(個toilet又唔係幾百尺, 加上日日洗..邊要洗咁耐架)..未又係sms緊law....唉...話又唔話得咁多..佢要聽先得架..呢頭罵完, 過2日又黎過...我總之佢主要照顧好我囡囡, 錫佢..我都唉...忍下...(不過我唔會同佢續, 因為越來越多問題出現, 佢都好錫我囡囡, 又未至於冇優點)

該用戶已被刪除

大宅

我正想問大家我工人經常講电話,晚晚講,佢做左兩個月開始現形,連同我地飲茶都講!話極唔聽

首頁

尾頁

跳至