夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

.

.

複式洋房

Re: 好後侮結左婚

pooh123

really sorry for u ar!!! u have kids?? if yes, tell him how smoking with affect ur kid's health, or if u r planning to have baby, tell him likewise! say that smoking will be bad for the baby!!!!

it's very hard and unbearable and really sorry for u ar! talk to him and see if he wants to or willing to get rid of smoking as soon as possible la... see pharmacist or doctor and see if there's anything to help!

伯爵府

好媽媽勳章

其實先不要向壞方面想
一)你地兩個仍年青...面對婚姻壓力...可能食下煙去解壓....唔好一來話no!!..stop!!...試下同他傾下...了解下他係唔係唔開心...或...佢只係一次半次呢
同埋食煙唔係好嚴重的事...太過反抗可能嚇到他唔敢面對問題..加大壓力
二)風月版...我真的覺得不是嚴重問題
試下開玩笑o甘同佢講...不如一齊鑽研
或嗲下佢...做乜睇呢d喎...有個o甘靚嬌妻也唔睇

一個結用死力係好難解開
用軟的陰力去解...效果好好多...

不用後悔結婚...你的case係小case...

王國長老

2019勳章 王國長老

細路女,妳太細就結婚啦 :mrgreen: 所以呢d小事妳睇得太重.

如果佢煙癮唔大,咪慢慢黎囉,唔係咁大件事~
風月版,冇乜相干啦,就算係睇鹹書,都唔係大不了既事,男人好色都係好正常,最重要係睇下好啦,唔好越軌!

唔係結婚令佢變成咁,而係佢本質就係咁,男人拍拖時梗係俾最好一面妳睇 結左婚冇乜耐性去粉飾自己,做回真我啦.

記住唔好咁輕易就話後悔結左婚, 結婚既真諦係乜?妳仲要慢慢摸索 :mrgreen: 過多三五年,妳可能會比較了解.

子爵府

好媽媽勳章

其實你唔好咁唔開心...好多人都唔鍾意另一伴吸煙...但係其實呢件好少事...唔需要話後悔結婚...而家你地結左婚唔係好耐...為左呢d事攪到大家咁唔開心...幾時到老...兩夫妻...有咩唔可以講...你可以同你老公商量下...傾下...講出你感受...大家睇下可以點去介煙...佢唔比你知道佢食煙...係知道你唔鍾意...唔好唔開心啦...

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

2019勳章

其實你諗野既方式先有問題,結左婚唔係代表兩個人既生活習慣同喜好一定唔變既,每個人會不停吸收新既事物,不停成長,你這些思想只係對結婚有憧憬,好多人成日麻怨佢以前唔係咁,而家又變成咁,早知我又乜又乜,有早知無乞丐啦,人黎架,唔係死物,點會一成不變,只不過兩個人拍拖時,係了解對方係咩人品,結婚一齊生活又係另一回事,幾十年留留長,唔係點解咁多人同居先呀.

食煙唔係好大問題,睇風月版更加無問題,我係女人都睇,風月版都有好多性知識架,可以增加兩夫妻既感情添,你唔了解就唔好亂諗啦.
你諗既咁保守,又唔開放日,你老公只會覺得你專制,日後都好難維繫夫妻感覺啦,所有野都抱開放些既態度.

pooh123 寫道:
我今年24歲,拍左拖4年,06年1月結婚!惡夢開始了........
我以為拍拖4年我應該好了解佢(他當時是乖仔一名,不吸煙,飲酒,賭..)
個多月前比我發現有包煙...我才知道佢原來是間中會吸,當時他同我講只係"玩玩下"以後都不會再吸!佢話有時累先會提神~
我相信他!因他是我的老公 :cry:
今朝我睡到7:00am去厠所,一入到厠所就聞到好大陣煙味,我肯定他又吸煙!!我出厠所後無再話佢,扮不知道!我個心好傷,為何佢要呃我呢?除此之外,我還發現佢攞左張風月版入厠所看!~天呀,點解結左婚佢會變成咁架?點解我會嫁左比個"煙民"?如果結婚前我知道佢係咁,我諗我唔會同佢結婚!!我估佢煙癮應不大,因有成星期都無煙味!想問我應該怎樣做?有咩方法令佢戒煙呢/????? :cry: :cry: :cry:

大宅

佢唔想你知佢吸煙,証明好重視你,怕你唔高興,至於睇風月版,
更加無問題,最重要佢對你點,愛唔愛你

禁止訪問

民房

thx all :lol: [quote]

首頁

尾頁

跳至