跳至
[2006年] 揹帶

首頁

尾頁

大宅

揹帶

我而家每日出出入入都用揹帶, 而家仲係橫抱式, 請問 bb 幾大可以打直揹呢 ? 打直揹好似對自己同 bb 都舒服 d.

男爵府

Re: 揹帶

軒軒個半月我已經打直揹佢了
更係啦,打直揹baby可以睇到多d野麻

大宅

咁早打直揹, 唔怕 bb 條腰唔好咩

男爵府

Agnetako 寫道:
咁早打直揹, 唔怕 bb 條腰唔好咩

amam.....我覺得佢都好似好硬正~
同埋打橫揹佢好似好辛苦咁既...

大宅

我個b3個月嘅時候開始打直揹,個人即刻c服哂!
[url=][/url]

大宅

心心兩個幾月我就開始打直揹佢, 每次打直揹佢都周圍望, 好開心. 有時我仲會面向前咁揹, 第佢可以望多d野.

其實你覺得你bb頸仔夠力, 就可以打直揹啦.

大宅

咁我試下打直揹先. 因為我阿嫂話 bb 要識坐先好打直揹 (佢以前試過o係街俾個婆婆罵佢太早打直揹 bb), 所以叫我唔好太早打直揹囉

男爵府

Agnetako 寫道:
我而家每日出出入入都用揹帶, 而家仲係橫抱式, 請問 bb 幾大可以打直揹呢 ? 打直揹好似對自己同 bb 都舒服 d.

我諗住等bb 6個月左右先用揹帶,因為我買咗嘅Combi揹帶係冇托住頭仔嗰一part,所以我要等bb自己好硬淨我先至會揹佢(打直揹佢).....暫時我都係抱住佢出街or坐車仔.

侯爵府

小心BB 啲頭&neck 就可以直揹, 我ah B 差不多唔夠 2 month old 已經要打直抱 ( if not 就喊比你睇). 你用啲可以托住條頸的揹帶未得lor.

複式洋房

pwypaulina 寫道:
[quote]

我諗住等bb 6個月左右先用揹帶,因為我買咗嘅Combi揹帶係冇托住頭仔嗰一part,所以我要等bb自己好硬淨我先至會揹佢(打直揹佢).....暫時我都係抱住佢出街or坐車仔.
Same as you. Now 我都係抱住佢出街or坐車仔. but I'm planning to buy 揹帶, is Combi good?? which model good for baby 6 month old and how much??

男爵府

deslmchan 寫道:
[quote]
[quote]

Same as you. Now 我都係抱住佢出街or坐車仔. but I'm planning to buy 揹帶, is Combi good?? which model good for baby 6 month old and how much?? [/quote]

in my opinion, Combi is good because (1) it is light in weight; (2) it can be folded into a 腰包,你就可以揹住呢個腰包,到要揹bb,好快就可以攪掂,媽咪一個人都可以做到,唔駛搵人幫手,左扣右扣. 個款都幾型......(3)有多種揹法

複式洋房

,
[quote]

Same as you. Now 我都係抱住佢出街or坐車仔. but I'm planning to buy 揹帶, is Combi good?? which model good for baby 6 month old and how much?? [/quote]

in my opinion, Combi is good because (1) it is light in weight; (2) it can be folded into a 腰包,你就可以揹住呢個腰包,到要揹bb,好快就可以攪掂,媽咪一個人都可以做到,唔駛搵人幫手,左扣右扣. 個款都幾型......(3)有多種揹法
[/quote]oic, thanks! The sales lady in Sogo told me 24/5 bb things on sale, I'll go there have a look. :lol: :lol:

大宅

LikLik 寫道:
心心兩個幾月我就開始打直揹佢, 每次打直揹佢都周圍望, 好開心. 有時我仲會面向前咁揹, 第佢可以望多d野.

其實你覺得你bb頸仔夠力, 就可以打直揹啦.

ME2

大宅

畀面勳章

我就三個月先開始直揹bb, 每次佢都周圍望, 好開心.

首頁

尾頁

跳至