婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問照胃鏡,會去醫院 or 診所照好?

請問照胃鏡,會去醫院 or 診所照好?
:-D

別墅

Re: 請問照胃鏡,會去醫院 or 診所照好?

如果住院可以claim保險,去診所照唔可以claim,而醫生又任我選擇,我會去醫院照...另外要睇下診所的設備,但始終我個人覺得醫院好似設備好d

複式洋房

Thank Big-Cat.....

但醫院係唔係要住一晚先有得 claim 呀
(診所就無得claim 但可以好快走得...... )

別墅

anniek,
唔洗客氣.
係唔係要住一晚先有得claim 就要睇返保險d terms 先知wor, 間間唔同...
就算去診所做,我估都要整半日先得啦,可唔可以下午去醫院做,第二天早上出院?咁咪唔洗在醫院悶咁耐law...如果星期六唔洗返工,星期五先入院,仲可以請半日假就得啦,又可以休息多兩日

伯爵府

係診所做唔一定無得賠, 詳情可詢問保險經紀.

伯爵府

我係去醫院照架,多數都係瞓一晚囉,可以claim保險呀馬,我12月先照完咋

父母過份愛子女,會反射成為子女的煩惱;對子女要放心,他們才能安心.

心願

別墅

我做過幾次,試過診所及私家醫院,我覺得醫院比較好,因可以全新麻醉,因半新麻醉會辛苦D。

侯爵府

心願,
請問係醫院照要排幾耐同幾錢???

心願 寫道:

我係去醫院照架,多數都係瞓一晚囉,可以claim保險呀馬,我12月先照完咋

民房

我係醫院照架.

複式洋房

請問私家醫院照大約幾多錢?

大宅

畀面勳章 陪月勳章

大宅

畀面勳章 陪月勳章

我老公起舊年先起"仁安" 到照完, 因為佢公司有得 claim, 所以味起私家到照 law, 佢出院睇返張單都要成萬多元架....

anniek 寫道:
請問私家醫院照大約幾多錢?

男爵府

我都想照呀, 個胃已痛了幾年, 不過就唔係日日痛所以無理佢

又因為怕痛, 人地話好痛又會嘔, 請問係咪真係好辛苦?

有無醫生可以介紹比我呀?

大宅

我兩個月前在政府醫院照胃鏡,不超過30分鐘完成,胃有小小痛,喉嚨會用麻醉藥,想嘔但無得嘔,因為前一晚9:00後不准進食,個人意見幾辛苦,但可以接受,因為我試過比照胃鏡辛苦幾倍檢查,都是因胃才做。 :-(

首頁

尾頁

跳至