跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家有冇諗住要多個b呢??

請問大家會唔會諗住要多個b呢, 如果想要會唔會太快呢??

別墅

Re: 大家有冇諗住要多個b呢??

我會追多個囝,但唔係宜家,起碼等囡囡識行識走先啦,因為冇人幫我手睇住囉.

伯爵府

暫時唔諗住!係唔敢諗住!驚痛!

禁止訪問

大宅

會丫, 等彥彥 around 2 yrs old 就開始追多個.

大宅

Me too!!
因為而家仲好記得當時架情形!!

米奇BB 寫道:
暫時唔諗住!係唔敢諗住!驚痛!

男爵府

會呀,因為我覺得jerry有個brother/sister,將來長大都會有個伴,唔駛有乜事都冇人可以分擔下.....我諗性格都唔會咁"自我". 但我好想追個囡囡 (in year 2008),要開始研究下飲食習慣(esp. on老公方面),ovulation pattern等等,希望可以成功!

子爵府

有人話個男人食酸同辣既食物,好大機會生囡架,我老公就係咁啦。
如果我地追多個男仔既話我唔比佢食酸同辣既食物。
如果生既話會等bb兩歲先再計劃生囉,如果年齡太接近,小朋友唔識諗會妒忌架。
不過生bb真係好驚....
你地覺得呢?

複式洋房

係呀, 原來係噤架? 噤我要叫我老公食多d酸同辣架

男爵府

goofyszesze 寫道:
有人話個男人食酸同辣既食物,好大機會生囡架,我老公就係咁啦。
如果我地追多個男仔既話我唔比佢食酸同辣既食物。
如果生既話會等bb兩歲先再計劃生囉,如果年齡太接近,小朋友唔識諗會妒忌架。
不過生bb真係好驚....
你地覺得呢?

其實我有份4大彩頁係有關生男生女嘅資料(信唔信就好睇個人),係1999年由apple daily提供 (嗰陣時我連婚都未結,係d同事俾我參考),裡面都有講about飲食嘅suggestion....,仲有"愛愛"嘅姿勢.....我諗我都要再仔細睇多幾次

複式洋房

pwypaulina,

噤堅? 你可唔可以pm一份比我參考呀??

[quote]
pwypaulina 寫道:
[quote]
其實我有份4大彩頁係有關生男生女

男爵府

[quote]
connie813 寫道:
pwypaulina,

噤堅? 你可唔可以pm一份比我參考呀??

[quote]
pwypaulina 寫道:
[quote]
其實我有份4大彩頁係有關生男生女

大宅

我都心大心細, 一來我想仔仔有個伴, 二來我想有個囡, 但生仔的痛楚同過程真係好恐怖..我都仲未驚完..

複式洋房

I read a newspaper said it is better wait at least 9 months to have another baby. (good for both mother's and baby's health!)

I'm planning 2 babies in 3 years time!! So may be start working around end of this year. He he!!

別墅

我老公冇酸辣不歡既人,差唔多格日食,但我生左個仔喎!!!都唔係好准既!!!
高宏bb在2005年12月30日出世

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

[size=medium]我好想追個囡囡, 不過都要等MoMo 2~3歲先, 如果唔係好似對佢唔公平咁. 人人都話Momo咁仔樣, 下個都一定係仔喎! 我唔想呀!
[size=large]所以pwypaulina, 妳可唔可以pm一份生男生女資料比我呀?

子爵府

我唔再生啦,同老公傾過,意見一致,想再要小朋友就會去領養!!!!

大宅

我生的時候唔算好辛苦,所以心大心細,不過我諗會生多個,等阿b有個伴,但我間屋唔夠地方住,要解決左這個問題先••• :-(

侯爵府

我會再生ar,但要2009年先開始,因為比批命佬批過,
如果今年再有bb ge話,個bb會冇咗,所以09年再追.....
(我好信呢個批命佬ga)

大宅

好媽媽勳章

我同老公都想再生多一個....但起碼等BB大d先.....無咁辛苦嘛....除非中左招o者

首頁

尾頁

跳至