育兒好物

跳至

首頁

尾頁

民房

o係 TKO Baby Club 買AVENT o既野記住要講價!

事源有個friend係做嬰兒用品批發, 佢話Baby Club係咁多間嬰兒用品舖當中, AVENT 批貨批得最多Discount o個間, 有成50% 咁多. 我計過佢地賣一個烚奶煲, 至少可執三舊水(當佢唔係賣正價$720, offer街客9折咁計).

我個friend話其它供應商例如NUK, CHUCHU, COMBI, APRICA 都係OFFER緊非一般Discount俾呢間舖, 所以我覺得同呢間舖買野, 絕對有講價o既空間. Base on 7折都唔過份, 因為佢地至少都有20% profit 執. 可惜我個B已經冇mug野需要買, 但我都想share下呢 d information, so that幫到想買平野o既 mami !

大宅

Re: o係 TKO Baby Club 買AVENT o既野記住要講價!

happygigi,
baby club賣avent奶煲只要$5xx咋喎,我都係

別墅

Re: o係 TKO Baby Club 買AVENT o既野記住要講價!

baby club 在那裡

大宅

係TKO坑口地鐵站出, 南豐廣場"五十嵐"附近

複式洋房

想問下AVENT 的烚奶樽煲, 正價係幾多錢架?
我記得好似係 4x 9oz + 2x 4oz

唔該
我係爸爸! 大家請多多指教
歡迎到  鑽石愛好者協會  交流交流啊

男爵府

$608 (Association of HK Nursing staff)

民房

kitty&mimmy 寫道:
anyway多謝晒報料呀新會員

kitty&mimmy,

其實你要多謝o既話就多謝Baby Club個老闆娘 , 因為我個friend原本都唔知呢間野o既番貨價咁低, 但有一次個老闆娘好 “Hill” 咁show 哂 AVENT, NUK, CHUCHU 等等o既 invoice 俾我個friend 睇, 話最少我個friend 都要 offer 番同AVENT一樣o既discount (即係50%)俾佢.. 我個friend 只不過係做d小本生意, 有mug可能好似AVENT咁豪俾50.....

你提起Aprica High Chair, 我又醒起我個friend 講過, 佢依稀記得佢地o既番貨價係正價: HK$2,200 o既 50% 即係 HK$1,100. 其他舖包括大百貨公司, 一律都只係得35% discount.

照你講而家佢地賣緊 $1,550, 咁即係話佢地賣一張o既純利都有 : HK$450.

1件$1100成本o既貨可以賺 450蚊, 你話和唔和味, 食水深唔深 ?

我都知做生意要賺錢, 但我更加知道大部份媽咪o既心態係想慳錢, 所以有講價o既空間我地點解唔利用?

複式洋房

晚晚半夜三間走

複式洋房

你個friend 批乜呀,比你會唔會係shop 陽晒 d 單 出黎ah
dont use yr ass thinking la

大宅

不平明,
不用 ,
你唔覺耐唔耐就有人開topics出黎唱下壇下呢間舖。
個d人仲好清楚 其他d mami 係其他topics mention 的 Baby Club mark 價。
其人居心可測 ?-(

個d人好心咪攪事!人地做生意,唔通用成本價賣比你咩?我以前老細做精品,每件貨都mark up 3/4倍啦。

好簡單,價錢arm咪買囖。個d'好心人'同'有心人'唔該你得閒幫人提高知名度。

P.S. I'm only a passer-by who buys stuff from Baby Club ocassionally.

首頁

尾頁

跳至