美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有冇人試過割雙眼皮, 分享吓.

有冇人試過割雙眼皮, 分享吓.

男爵府

Re: 有冇人試過割雙眼皮, 分享吓.

因為有朋友好想做,有冇醫生可介紹?

many thanks!

男爵府

早前有bk媽咪介紹過, 羅樹輝醫生 (你查電話公司), 在荃灣同旺角都有趁所, 第一次見面趁金$300, 決定做就$4800(可減回之前既趁金$300 = $4500), 我一直都未敢去試, 如果你朋友真係去, 做得好唔好都報告下。 (最好pm通知我, thanks!)

複式洋房

點解... 我係香港醫學會既香港醫生網到搵唔到呢個醫生既????

大宅

會唔會個名有d唔正確呢

男爵府

會唔會好痛架?

複式洋房

係咪荃灣個羅慶輝
我有佢電話 24165190
不過我就無整到 問過下價錢......
希望幫到你

男爵府

2019勳章

咁平, 唔係要成萬蚊咩

別墅

澍媽 寫道:

會唔會好痛架?

一定又腫又痛!!

別墅

wudy 寫道:
咁平, 唔係要成萬蚊咩

名人醫院安全啲....

男爵府

mee 寫道:
[quote]
wudy 寫道:
咁平, 唔係要成萬蚊咩

名人醫院安全啲....[/quote]

邊一間?

男爵府

fayecat 寫道:
係咪荃灣個羅慶輝
希望幫到你

係呢位醫生呀, 唔係羅樹輝(sorry打錯左)

大宅

2019勳章

Re: 有冇人試過割雙眼皮, 分享

搵過哂香港醫生網(整形外科)都無佢個名喎,信唔信得過,話哂對眼,整得唔好咪幣..........
PINKAVA 寫道:
[quote]
fayecat 寫道:
係咪荃灣個羅慶輝
希望幫到你

係呢位醫生呀, 唔係羅樹輝(sorry打錯左)[/quote]

男爵府

有bk媽咪幫趁左佢, 覺得佢好, 覺得個人精神左同靚左, 又自然。 醫生門口都有好多圖片提供, 整左既又真係靚好多, 有神好多。

佢唔係割眼架,係勾針法, 會有2星期腫喎, 我本來前年就想去整, 後尾比個相士話我唔好整對眼, 整左野桃花, 講到我又縮沙, 不過個心都仲係好想去整。

男爵府

勾針法係咪即係吊線? 會唔會危險或者唔係終身雙眼皮架?

大宅

2019新春慶豚圓

我10年前做過雙眼皮同眼皮抽脂, 用3針方法, 當時揾李天澤做, 大約兩萬幾, 做果陣打左麻醉針, 冇感覺, 兩個鐘頭後開始清醒走得, 之後腫左一星期多d, 跟住冇咁腫但有d唔自然, 過多個零月就ok冇問題.

"會唔會過幾年打回原型"呢個問題........我就冇, 身邊d朋友都未聽過, 但我表妹6年前都係做3針法, 佢前年因割眼瘡, 整鬆左其中一條線, 所以左右雙眼線有d深淺, 其實我地睇都唔覺眼, 但佢要求高, 再揾李天澤整過, 好似收佢$23000.

以我認為做雙眼線雖然係小手術, 坊間好多診所醫生都可以做, 仲平好多. 但做得呢d手術都係為左靚, 所以我會信出名的專科整型醫生, 因我認為佢地做得多有經驗, 而且整容呢科點都靠醫生個人的審美眼光, 就好似雙眼皮咁simple嘅手術, 佢會提議妳開刀割, 吊線, 抽眼脂之類方法, 以求令妳睇落去最靚最自然, 而唔係只係一條雙眼線. 我有個朋友貪平番大陸整, 整完係有雙眼皮, 但對眼好腫好唔自然, 仲要好多人一睇就知佢割過. 佢都不知幾後恢.

通常同d醫生講開, 佢地多數認為呢幾個整型醫生最好:
Gordon Ma
Daniel Lee
Walter King

祝妳早日有靚靚雙眼皮啦

男爵府

我04年8月去左Dr. Li度做雙眼皮手術啦, 想同大家分享返我既experience.
我係一單一雙, 所以有d大細眼, take photo時就會覺, 平時就冇乜野.而我雙眼皮o個邊係好雙好靓, 所以我希望可以只做一隻, 令both eye balance. 而且我04年底要影婚妙相, 咁我想結婚時靚d, so我開始search做雙眼皮既info.
最初, 我係去養和consult Dr. King, but 佢同個nurse都俾我好差既感覺. 佢地既態度好求其, 我問佢可唔可以只做一邊, Dr. Kim好唔sure咁答"得既, 應該都有七成ok, 最好就做晒兩隻眼啦, 咁我易d就位, 如果唔係妳咪做住一隻眼先, 唔滿意先做埋o個隻"嘩, 玩咩, 唔滿意先再做? 之後, 我再問手術後大約幾耐recover, 佢已經好唔耐煩話跟nurse出去問佢, 前後唔夠三分鐘. 呢一次 less than 3 mins 既consulation fee係$800. besides, 佢地好似覺得我只做一隻眼係為左慳錢. Dr.話會幫我做吊綫 (but 唔知點解要收拆線fee), 因為之前she.com d姊妹話吊綫會唔持久, so我問佢點解唔開刀,佢只話我唔適合but no reason!!第二日, 我都係book左時間做手術, because好似間醫院咁出名, 安全d, d friend 又話Dr. 態度唔好but技術好就得啦!! 手術前兩星期, 我正煩惱做一隻眼or both, 諗住打去問下負責個nurse, but 都搵唔到佢, 要留電話, 佢竟然兩日後先覆我.
由於我好不知所措, 我決定consult多一個Dr., 我去左Dr. Li度, 佢一開始就問我滿唔滿意自己雙眼皮o個隻眼, 我話滿意,佢就話咁做一邊就ok, 之後佢用支棒整條雙眼綫俾我睇, 話做完大約係點, 佢都係幫我做吊線(but no need to拆線), 佢解釋我眼皮冇脂肪, if 割會好假(因為太深and太闊), besides, 如果我雙眼皮o個邊做既話, 眼皮會有d吊起, 眼神會好兇, 由於Dr. Li 好詳細, so我決定o係佢度做一邊眼. 當時既收費係consulation fee800 & operation fee: $12000.
做手術時Dr. 幫我做靜脈注射令我訓覺, 做時真係小小都唔痛, 做完隻眼腫腫地, 冇瘀, Dr.第二朝打俾我問返我情況. 返屋企敷左兩日冰, 第三日已經消腫得七七八八, 個friend話好似喊完咁咋. 合埋眼見到有四點, 好快連o個四點都褪左, 完全冇疤. but一個月後, 我同個friend都發覺雙眼皮條綫開始淺, 於是返Dr. Li度, 佢初時堅持話冇問題好靚, 後來我個friend話我而家似單眼皮多過雙眼皮, 佢先唔高興咁話幫我補兩針, 但要再收$3000針葯費. 番做當日, 佢冇幫我做靜脈注射令我訓覺, 我清醒下直接o係眼皮打麻醉針, 當時真係好驚, 因為feel到佢支針o係眼皮度穿插, 做完隻眼比第一次腫, 佢開既葯亦同第一次唔同及少.
直到而家差不多兩年, 我隻眼條綫愈來愈淺, but我諗緊重好唔好consult另一個Dr.做多次, but老公話影婚紗相同結婚時都靚左啦, 整唔整都冇所謂, 因為我係影相時先覺!!

全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

男爵府

cy-cheung

你好勁, 仲有勇氣做第3次。

想問下, 係咪即係第2次補左仲衰? 咁第2次佢幾耐先消腫? 眼皮會越來越淺? 咁醫生有無講可以keep幾耐?

男爵府

第2次補左係靚架, 亦都係幾日就消腫, 我係唔滿意個醫生既態度!! 因為我係做勾針法即係吊線, 其實我覺得係會慢慢打回原形.
眼皮越來越淺, 我意思係條雙眼綫!!
醫生講可以keep 好耐架!!
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

男爵府

咁即係做手術割雙眼皮會長久?

首頁

尾頁

跳至