跳至

首頁

尾頁

大宅

各位開刀既生既媽咪, 請問...........

請問各位開刀既生既媽咪, 你地坐月果時係煲咩湯飲同埋食d咩架? 可唔可以send個食譜比我呀. thanks.

大宅

Re: 各位開刀既生既媽咪, 請問...........

Dear Emily,

你可以買隻雞仔清燉, 乜都唔駛放咖; 花膠燉鮮奶都好。

james-mama

男爵府

睛靈勳章

我買產後28方飲同埋奶奶煲雞酒比我食.
薑醋都有煲, 但係我唔鍾意食, 食過幾次. 另外重有飲花膠煲廋肉湯. 燕窩都有食, 不過我過左2星期先食, 因傷口埋緊口, 太早食會生肉牙. 其實好次遲d食緊好, 但係當時d同事送左罐即食燕窩, 有效期係1個月內, 所以唔食唔得.

大宅

嗯...等我諗下先...
我記得好似食過花膠燉雞, 食咸雞(午及晚)....食左兩個星期...跟住一齊照舊...

Welcome to 吳公館
www.babyhome.com.tw/babyhoey

男爵府

日日都係雞,魚,猪,其他都唔敢食,怕傷口唔靚,不過我都係難逃一却,始終都係有條肉牙,醫生話以上都係高蛋白質食物,係會易生肉牙

http://kawaii-kids.com/

大宅

複式洋房

我記得都係日日食d 清菜 蒸魚 梅菜蒸豬肉.......補品都係後期先飲咋. 都係食花膠燉雞. 清燉雞.或食冰糖燉燕窩....諗起果時食花膠燉雞 日日食雞食到傻晒,好彩我老公陪我食同幫手食如果唔係都好慘....... 下次都米攪 ... 呵呵 !!
係呢你地因咩事要開戶刀生 bb 呀??
我係因為 bb 一路都唔轉頭 , 迫住要開刀生.
我個彤彤豬 係廣華醫院出世架 你地呢???

大宅

我都係日日食菜心, 蒸魚, 梅菜蒸豬肉, 因為要餵人奶所有補品都冇食過 ,都係食花膠燉雞同埋魚湯,好彩我都有老公陪我食同幫手食如果唔係真你覺得自己好慘, 日日都係食個d嘢, 但係睇返囝囝滿月我面色好好好有光澤, 都係飲得多花膠咋... 哈哈 !!
我都係因為 bb 一路都唔轉頭 , 個面向咗肚皮, 痛咗兩日兩夜, 第三日下午迫住要開刀生.
我囝囝係廣華生架10月7日

男爵府

bobbybee_1225 ,

我怕痛~~

http://kawaii-kids.com/

首頁

尾頁

跳至