自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章

昨日客廳48吋孖管箱連光管跌左落黎......

因為新工人重未黎,所以亞囡暫時由我媽看管,下午2:30pm佢地出左街,返黎o個時約8:00pm已經跌左落黎,我屋企唔係好大,平時亞囡玩開o既地方就係光管箱下面o個個位,如果昨日o個段時間佢地無出街,我個囡實死緊,因為個孖管箱好重架!依家諗起都好驚呀~

好彩我呢個月俾老板追financial report唔等閒,好彩工人又未黎到香港,好彩我亞媽帶左個囡出街....如果唔係就咁無左個囡實同老公死過!!!!

事源四五年前有一天,我老公話廳中單管箱唔夠光要轉孖管箱,咁岩o個日打風,後尾佢整唔惦o個時已經轉左8號風球,我老爺即係趕黎先攪得惦~~但我諗o個時可能佢地貪快(左右每邊先鑽一個位咋)~事隔多年,鬆下鬆下頂唔住先跌落黎,昨晚我話我老公,佢既然重話我係因為無每日放工上香俾佢祖仙喎!!!我咪即時串鬼佢話,你咁神心又唔見你中六合彩!!!!!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 昨日客廳孖管箱連光管跌左落黎......

好彩無事

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

真係幾牙煙喎!

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

小路 寫道:
真係幾牙煙喎!

別墅

感謝上帝*
好彩您囡囡無事咋!!

等待驗證會員

好彩好彩.....

水晶宮

畀面勳章

好彩平安無事

大宅

angelfan07,
我都試過同樣事情呀, 係朝早7點幾, 工人抱左囡囡係廳食奶, 好在之後係沙發氹她睡, 掉落來的位置同佢地相距 2呎到, 平時我囡張綱床就正正係燈位的下面, 真係好險!!

大宅

Re: 昨日客廳48吋孖管箱連光管跌左落黎......

其實打在天花的螺絲位,會用"拉爆"螺絲至安全,若個燈箱"重"的話,更加要咁做啦,若自己無工具,買燈的時候,搵埋人來裝都係俾多$100-150,一勞永逸

男爵府

真係好彩無事咋. 如果唔係就大件事了.

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

真係好彩無事~大步篕過

子爵府

真係好在冇人受傷

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
BNO 續期 ... 2 3 4 5 6 .. 8