跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

西貢聖西門幼稚/兒園... ...

請問有無人聽過又或者有小朋友讀緊依間幼稚園???

有咩意見...???

男爵府

好媽媽勳章

Re: 西貢聖西門幼稚/兒園... ...

我都想知呀, 上次post都無人回應 ? 不過我都諗住報呢間喇, 因為西貢真係太少選擇, 你呢?

大宅

如果唔想出TKO返學既話

西貢係無選擇... ... :cry: :evil: :cry:

男爵府

好媽媽勳章

男爵府

好媽媽勳章

無錯呀, 不過仔仔得2歲,又唔想佢咁辛苦去咁遠喎, 所以今年我會係聖西門讀, 出年幼稚園就諗住出去讀, 我都睇岩左一間係TKO同九龍塘

男爵府

好媽媽勳章

無錯呀, 不過仔仔得2歲,又唔想佢咁辛苦去咁遠喎, 所以今年我會係聖西門讀, 出年幼稚園就諗住出去讀, 我都睇岩左一間係TKO同九龍塘

大宅

e... 你仔仔係04年既幾多月架/???

ST SIMON 話要夠20個月先可以文表

男爵府

好媽媽勳章

我仔仔04年4月呀, 我呢個星期六去睇, 佢話依家報名既係8月開學, 係呢, 你洗唔洗返工架, 有無msn, 唔介意既pm俾我得閒傾下計呀 哈..

男爵府

pretty05,

我个仔都会读, 8月開學, 我交左留位费啦,你呢?晤知佢地会不会是同学仔。
我都諗住k1会同佢转出去九龙或者tko,不过未諗定边间。
你住边头呀?

大宅

hello pretty,
我係公司, 唔可以用msn架.
我都去睇過, 校舍都幾乾淨, 不過就舊d囉, 佢有3層, 地下好似係教園室, 上1/2樓就每層有兩個班房, 要行樓梯, 我驚有d危險... 重有, 佢無分男女生廁所...

你就好啦, 8月就有得開學. 我囡囡最快都要12月.
真係擔心佢 岩岩先適應到依間學校既生活就要升k1 轉校

男爵府

好媽媽勳章

hello carlychung : 你都報左呢間呀..哈...哈哈..我未報留位呀,因為今個星期六先去睇,我未入過去呀, 你覺得環境同老師點呀,ok嗎? 話唔定有機會做同學仔喎...我地住市場街都好近.

个仔都会读, 8月開學, 我交左留位费啦,你呢?晤知佢地会不会是同学仔。
我都諗住k1会同佢转出去九龙或者tko,不过未諗定边间。
你住边头呀?[/quote]

男爵府

好媽媽勳章

男爵府

pretty05,

其实我都未入过里面看,见西贡得呢间米报,费时迟d要周围搵, 边读边看看个仔的性格适合哪一类学校同经济能力才再同他找k1学校。
以前有d西贡妈咪话他们的BB都是读这间,學識左好多自理既野, 例如: 自己食飯, 飲湯, 除鞋著鞋, 放學返屋企換衫, 晤好expect会學到好多生字。他们话的老师好好人。

市場街米同我好近,我在翠塘呀。如果你confirm的话,家长会可以一起去wor

大宅

carly,
聽完你講頭先番話, 我對依間學校都有信心左.
好!!! 立定主意...

男爵府

好媽媽勳章

原來你住翠塘架, 真係超近喇...不過我仔仔跟我奶奶, 平日住係波羅輋, 如果返學都要搭車呀. 如果我報左再通知你..哈....我pm msn俾你呀,

男爵府

好媽媽勳章

carlychung : 見你仔仔張相, 好似識左好多野咁喎, 拿筆幾正確...仲要細過我個仔幾大月添, 我個仔到依家都仲係乜都唔識, 又唔聽人教.....哎 ~ 我就黎勞氣死

男爵府

gogoMa,

when will Victoria be 20-month? Maybe you can wait and see what's our feedback when the school life start? Those are the comments from other mums, you know, teachers do change sometimes.

大宅

Carly,
咁你到時記得返黎報料呀...
thanks!!!
(快d book mark 左依個 topic 先啦, 唔係到時搵唔返架啦)

男爵府

好媽媽勳章

你地有無睇過太陽島呀, 有無料分享

男爵府

首頁
12345...8

尾頁

跳至