論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

工人有臭弧同口臭, 接唔接受到 ??

剛請了一個local印印, 做野都ok, 但唔識湊bb, 咁都是但啦, 佢肯學我肯教. 不過有一樣野係有體臭同口臭, 呢幾日都唔算熱都有味喇, 遲d熱d點算呀 ?? 佢抱bb時bb個頭0係佢underarm嘛, bb咪好辛苦 ?? 定係我麻煩, 咁都唔接受得 ??!!

大宅

Re: 工人有臭弧同口臭, 接唔接受到 ??

我最尾個工人情况好似你咁差唔多,但佢就好小小,只有體臭,冇口臭,而我阿b亦曉行曉走唔使去抱...不過講真都真係幾臭,我鬼知咩...係喺菲律賓果邊請返嚟...話說我要返工,我老媽子喺我度住一排兼幫我跟佢教佢cooking...話說有一晚我老媽子就的咗我入房講:「阿女呀,你呢個工人....好臭喎...好似一浸屎隋咁...你去索吓係咩味啦,呢幾日我喺廚房教佢煮送,我真係好想嘔呀...成日ur ,ur到我反胃呀..你唔搞掂佢,我走架喇,成日係咁我唔掂喎....」我跟住話:「阿媽..唔係掛,你奄尖姐...」我媽話:「梗係唔係,你自己聽日遲小小返エ走去索吓啦,佢啱啱冲完涼就冇,到聽日下午煮飯你去索啦,我講你唔信,你唔好旨意我喇」,於是乎我第二日就真係遲小小返工on居居入廚房去索佢浸隨,唔索由至可,一索就黃膽水都嘔埋出嚟....跟住我規定要佢每日沖兩次涼同買剃刀比佢剃咗d格甩底毛同買咗d香體露比佢查,但都未清得哂d臭味.......至於口臭體臭原因可能係佢地d飲食習慣影响,如果佢做野ok既,就問吓d中药房有乜野煲咗去飲冇咗浸味囉....唔好為咗呢d而炒佢呀...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

呢樣野都幾難頂. 口臭不如試下買漱口水比佢用睇下得唔得,而體臭就買止汗香體露(不過唔好太重味,如果唔係自己都暈埋) 比佢用時婉轉d同佢講同教佢用.

洋房

下 ??!! 賓賓都嫁 ?? 我以為係印印先有添 !! 我同左agent講喇, 佢話買隻叫 "體潔" 用下會冇味喎, 希望ok啦!!

民房

我工人一樣有口臭同體臭,體臭到連去厠所都臭埋 口臭我就唔同佢咁接近,叫佢買嗽口水+止臭露,好彩佢七月走,唔使大熱天時聞佢d臭味

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

咁勵害真係好難忍到喎,試吓買支香體露比佢及叫佢下午沖多一次涼,勤換衣服

大宅

我工人都有體臭,我買o左支o野比佢搽underarm,
叫佢打掃家務出晒汗就要沖涼(但佢好似冇咁做),
入佢房成陣味,佢間房已經好大,瞓雙人床,但都仲焗到d味出o黎,叫佢拎晒d衫褲去洗,同埋佢個行車箱,但都仲有陣味,而家好後悔對佢太好,叫佢可以拎佢d衫褲(除o左內衣褲),同我o地一齊機洗,你o地話而家點開口叫佢自己洗返自己d衫好呢?

大宅

我一定接受唔到...

禁止訪問

大宅

我一定接受唔到...
Anson在2006年1月29日出世!

侯爵府

好媽媽勳章

真係唔係好明點解大部分印印都有臭孤同口臭o既呢?接受就一定接受唔到o架喇,但就好睇佢可唔可以改善囉,好似我個印咁,初o黎時(夏天)聞到佢陣除真係臭到不得了,口氣又勁,好在我買o左支止汗劑比佢搽完都有效,如果唔係要我長年累月聞住佢陣除做人,我零願c左佢算喇....至於佢o既口氣,唔知點解慢慢亦冇左,我諗可能同生活習慣飲食有關.....

公爵府

首頁

尾頁

跳至