跳至

首頁

尾頁

大宅

大家幾時開始放產假?

已經放左兩個星期產假,開始有D悶.
要洗嘅野都洗得7788,有mud野好做?

大家幾時開始放產假?

別墅

Re: 大家幾時開始放產假?

啱啱星期五先開始放前4..放假d時間好休閒
每朝去行下屋企附近的晨運徑跟住去食下早餐,
本身讀緊個自學課程..久不久讀下和去上堂
做d輕便的家務..去下圖書館借dBB書...
增取和老公出多d街,拍下拖及找下d正野食
睇下走佬袋及設計下bb的牀仔位置等等....

大宅

下星期三(24號)先放產假,前2後8~ 但係尼個星期病左, 勁咳, 一邊咳,一邊失禁~ 都放左成個星期sick leave~ :-(
每日就瞓到下午12點幾先起身, 成日食野, 要飲白連蘇糖水,要食木瓜, 食燕窩, 當然仲有正餐 & 生果...仲有藥啦~
其餘時間唔係陪隻狗狗玩, 就係上下網, 睇下電視0甘lor~ 超悶! 最衰恥骨超痛, 唔願出街~

大宅

前幾亞媽比左個木瓜(紅色)我,因為唔知食唔食得,所以仲未食.依家係唔係可以食啦?
CARGO 寫道:
下星期三(24號)先放產假,前2後8~ 但係尼個星期病左, 勁咳, 一邊咳,一邊失禁~ 都放左成個星期sick leave~ :-(
每日就瞓到下午12點幾先起身, 成日食野, 要飲白連蘇糖水,要食木瓜, 食燕窩, 當然仲有正餐 & 生果...仲有藥啦~
其餘時間唔係陪隻狗狗玩, 就係上下網, 睇下電視0甘lor~ 超悶! 最衰恥骨超痛, 唔願出街~

大宅

CARGO,

有無睇醫生?保重.我早兩個月都因為咳到半死 ,放左兩星期sick leave,真係好辛苦.希望你快D好番.

CARGO 寫道:

男爵府

星期五(19/5)Last Date...我放前3~~

伯爵府

我一早就無返工,乖乖係屋企等我既"花生b"出世喇 :mrgreen:

大宅

可能天氣唔好,我上星期又周身骨痛,好累,一放工就周公急call,今個星期成日咳,又鼻塞,但我唔可以sick leave,因為我教書,要趕進度,請了假唔會有人幫我教,加上考試快到,我要check同事的試卷,又多行政野做,我今個星期每天工作12小時或以上,實在很痛苦啊!!!.....但今天我終於放產假了

大宅

vickylyy ,

我都係教書,所以完全明白你嘅情況. :-(

我放產假前都好你咁,忙到死死吓. :cry:  又趕進度,又要預備定D野交帶比個代課,又要出定晒D功課呀,測驗同考試卷,連成績表嘅評語都要寫定個稿交比同事(因為我係班主任!).晚晚都做到十二點幾一點...

初初放假果幾日仲帶左成7-8班嘅功課返屋企改,改完再送返學校,幾慘!  :-(

不過依終於做完晒,所以一於mud都唔理,要好好enjoy吓!

vickylyy 寫道:
可能天氣唔好,我上星期又周身骨痛,好累,一放工就周公急call,今個星期成日咳,又鼻塞,但我唔可以sick leave,因為我教書,要趕進度,請了假唔會有人幫我教,加上考試快到,我要check同事的試卷,又多行政野做,我今個星期每天工作12小時或以上,實在很痛苦啊!!!.....但今天我終於放產假了

大宅

susanpang ,

咁你喺屋企有mud "世藝"?
一切都預備好了嗎?
放左兩個禮拜假,呢幾日開始有D悶啦...

susanpang 寫道:
我一早就無返工,乖乖係屋企等我既"花生b"出世喇 :mrgreen:

大宅

我就放前3後7
不過話咁快就過左一個星期喇~

大宅

我放前四後六,今天是我第一天開始放假,我十分享受,因為之前在公司忙到七彩,雖然現在仍有一疊作文要改(教書),但在家心情是很不同的,很輕鬆呢!!!

首頁

尾頁

跳至