嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

7個月大,夜晚開冷氣睡覺,俾佢穿長袖衫長褲,還是短衫短褲?

佢常舉起雙手睡...
又不愛用睡袋...

別墅

Re: 7個月大,夜晚開冷氣睡覺,俾佢穿長袖衫長褲,還是短衫短褲?

我同佢著短衫,褲係去到(失)頭.

大宅

Re: 7個月大,夜晚開冷氣睡覺,俾佢穿長袖衫長褲,還是短衫短褲?

我會同BB著d..薄身D的長衫長褲訓....因為開冷氣, 好容易冷親..EVEN到而家我囡囡1歲7個月, 我不論夏天 / 冬天..我都比長衫長褲佢著黎訓覺架.... (冬天著厚d..夏天著薄D)

侯爵府

好媽媽勳章

開o左冷氣就梗係著長衫長褲訓啦,我個仔都係,仲要著多件夾棉背心(長度去到膝頭)當睡袋,因為佢都唔鍾意著普通o既訓袋訓覺,(阻礙佢360度轉兼唔可以床頭碌去床尾)

大宅

好媽媽勳章

更係長衫長褲啦!佢地一定唔會com被,又成日睡下床頭睡下床尾,四圍碌!

大宅

2019新春慶豚圓

我都會比仔仔著長衫長褲再加上一個薄薄地既睡袋,
個睡袋係背心型..可以申隻手出黎,
最搞笑係佢用左睡袋都可以360度訓覺...又可以企係身~~
我個睡袋在mothercare果度買的~~

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

短袖body+毛巾當被,that's it!

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章

我囝囝長衫長褲 + 背心睡袋 , 開冷氣好易冷親架 , 都係著長袖好d !!

男爵府

For my bb, short-sleeved body, long pants and a vest, covered by a towel as blanket.

大宅

babies are different. you just check if they sweat or not. my girl is just wearing short-sleeve body with a really thin blanket but still sweats. so when we don't use air-con, no blanket for her !!!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

christinefh 寫道:
我囝囝長衫長褲 + 背心睡袋 , 開冷氣好易冷親架 , 都係著長袖好d !!

我仔都係,但我會+多件 背心底衫

伯爵府

好媽媽勳章

我一向都係俾佢著短衫短褲, 蓋一張毛巾+一張包被
通常佢都young young下, young走張包被
我覺得ok, 無乜問題
佢咁耐都無乜事
而且我開冷氣只係開24-25度

洋房

通常bb大咗都會踢被,所以著薄長袖衫褲會好啲,因為唔怕佢會開冷氣冷親。

別墅

Margaretliu 寫道:
通常bb大咗都會踢被,所以著薄長袖衫褲會好啲,因為唔怕佢會開冷氣冷親。

me too!
可愛囡囡"教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離"。箴言22:6 我的寶貝囡囡最喜歡笑! :-D :-P 孩子若生活於... 接納中, 他學會愛 分享中, 他學會慷慨 讚美中, 他學會感激 鼓勵中, 他學會充滿信心 誠實中, 他學會什麼是真理 公平中, 他學會什麼是正義 :-P :-P :-P :-P :-P :-P

大宅

[img][/img]

大宅

[img][/img]

大宅

2019勳章

大宅

2019勳章

Me too

伯爵府

2019勳章

短衫褲,用毛巾蓋肚
但係都成身成頭汗

大宅

我囝囝都係穿短打呀,我會將一條大毛巾打三摺俾佢蓋

首頁

尾頁

跳至
相關內容