想生BB

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大家支持順產定開刀多

禁止訪問

Re: 大家支持順產定開刀多

大宅

我支持順產,因為而家都係生一個起兩個止,順產真係可以感受到做媽媽的一刻,如選擇開刀,咁同做普通手術有甚麼分別,所以我會選擇順產(當然生唔到就要開刀啦,冇計)

禁止訪問

大宅

生完做多D收陰運動米得囉,係初期先有少少忍唔到尿姐,我隻佬話無鬆架,唔洗咁擔心啦

侯爵府

我支持順產, 因為快d康復. 我個台灣同事開刀生 龍鳳胎, 佢話佢傷口痛足一個月.

複式洋房

梗係順產啦/.....開刀只係生得2個....有左第3個甘點算!
順產好好多!!話曬都可以有老公陪住生~kaka

伯爵府

啱一半,妳可以揀半身麻醉,老公一樣可以同妳一起見證bb出世!

我開刀生,不過如果無咩野,俾我會順產囉~,可以經歷下陣痛,都唔錯呀~ 當然,開刀都唔係唔好,唔駛痛就生左個b,而且開刀後我又唔覺傷口好痛bor~
wingbebe 寫道:

順產好好多!!話曬都可以有老公陪住生~kaka

大宅

支持順產,因為一生出黎種感覺好得意,會即刻舒服哂,不過我順產個傷口都痛左成個月...

大宅

我係順產
我覺得過感覺好特別
講真 真係好痛架 不過見到bb 出
努力考到UMPIRE

男爵府

Me 2!! When my bb was born, I just thought I did it which I had never imagined I could.

I supported 順產 as I watched a TV program on Pearl before and said 順產 would make bb more clever. It said when bb's head passes through the vagina (陰道), its head experiences pressure from the vagina which stimulates the production of a kind of enzyme in bb's brain. This enzyme would make bb more clever. Not sure if it's true or not, but I chose 順產 though I knew it was a painful experience.

[quote]
JOY_JOY 寫道:
我係順產
我覺得過感覺好特別

男爵府

ME TOO [quote]
JOY_JOY 寫道:
我係順產
我覺得過感覺好特別

禁止訪問

男爵府

查實我想問,如果我頭一胎係開刀,咁我生第二個係咪都要開刀,無得揀順產架???
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

禁止訪問

大宅

JAY 媽
如果第一胎 係開刀 第二胎可以順產 架 只要e生話冇問題就得架la
JAY媽 寫道:
查實我想問,如果我頭一胎係開刀,咁我生第二個係咪都要開刀,無得揀順產架???
努力考到UMPIRE

公爵府

其實好難講

大宅

大宅

我都覺得順產好d...
始終陀佢咁耐...都想係用多少少力..生埋佢出黎..
嘿....嘿...感覺非常好..尤其第一次望到佢個樣...
好開心...又可以即時抱佢,
埋身餵,開刀要就住傷口...

如果黎緊真係有第二個,我都會揀順產~

侯爵府

順產.

首頁

尾頁

跳至