自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請假一個月去旅行

你地公司有無同事請假一個月去旅行呢?我公司只得我和我的同事兩人,我同事和老闆暑假請了一個月去旅行喎,但她是一天大假都沒有的,老闆已批淮了,我當然有不開心啦,因為我要做埋她那一份. :cry:

公爵府

Re: 請假一個月去旅行

?-( ?-( 你間公司做乜 ?-( ?-(

大宅

我公司係做工程的,文職只得兩個,其餘是負責工程的同事,很少在公司的

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

莉安 寫道:
你地公司有無同事請假一個月去旅行呢?我公司只得我和我的同事兩人,我同事和老闆暑假請了一個月去旅行喎,但她是一天大假都沒有的,老闆已批淮了,我當然有不開心啦,因為我要做埋她那一份. :cry:

會唔會老闆係批無人工的假, 留番個位比佢咋.....

大宅

係呀,係no pay leave架,不過無理由我要做埋佢個份架麻,我平時已忙到cc下
catjeffcat 寫道:
[quote]
莉安 寫道:

會唔會老闆係批無人工的假, 留番個位比佢咋.....[/quote]

禁止訪問

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

莉安 寫道:
係呀,係no pay leave架,不過無理由我要做埋佢個份架麻,我平時已忙到cc下[quote]
catjeffcat 寫道:
[quote]
莉安 寫道:

會唔會老闆係批無人工的假, 留番個位比佢咋.....[/quote][/quote]

如果真係頂唔順就同老闆講請個 part-time 番半日幫下你手啦....

大宅

同老闆講你做唔切, 叫佢請個temp 幫你囉...你話唔係一日, 係一個月喎....如果呢個月你做到, 佢會唔會係抄埋你個同事, 等你一個人做晒先???出多份糧俾你呀???

首頁

尾頁

跳至