產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

屯門醫院產檢疑問

有冇人知0係"屯門醫院"做產檢每次會用幾多時間呀?
又做產檢同照超聲波係0米唔同日期架?

大宅

Re: 屯門醫院產檢疑問

屯門醫院唔係健康院ar??我會0係屯門醫院生,但係佢叫我去健康院檢查ar~so只係知健康院渣~
屯門醫院我諗都係會幫照一次bb器官..因為我都係有左冇耐佢幫我照左一次到而家都冇比我再照...so我諗係唔同的...我嫂果時0係屯門醫院檢查,不過一次都冇照過...

大宅

其實真係唔定架~~睇果日多唔多人啦, 你第幾多號籌啦, 唔係次次都會照超聲波架~除非你係好special case先至會, 尤其是孖胎~我係第一次產檢果陣照過一次咁大把囉....之後就無再同我照啦.....我要再照既話就搵私家照囉~

我果陣產檢都要預個零鐘頭, 等下hair下咁囉~~

男爵府

我係屯門一次都冇照過.....

別墅

我都係係屯門照過一次,好似8w時,到而家未照過除左自己去c+ :mrgreen:
您好

伯爵府

如果屯門醫院只會同你照一次,之後會叫你返去健康院做檢查,不過如果你係twins或者係高齡,就會係醫院做檢查,而唔係健康院囉

男爵府

susanpang 寫道:
如果屯門醫院只會同你照一次,之後會叫你返去健康院做檢查,不過如果你係twins或者係高齡,就會係醫院做檢查,而唔係健康院囉
試過早產都會去番屯門醫院產檢ga~我都係 我就覺得去健康院檢 d醫護人員會比較有耐性D~
]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/comcom/30.gif[/img]

首頁

尾頁

跳至