自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有條吳公係我屋企走甩左~~HELP!!

頭先買左個餾連返屋企開, 居然有條手指尾咁長嘅吳公冷左出黎, 我好驚咁走去攞拖鞋, 佢就唔逃跑左去邊, 仲係廚房, 咁點算好? 有咩辦法可以消滅到佢呢?

因為係廚房, 我唔敢勁噴殺蟲水, 佢一日唔死, 我地都好驚!

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 有條吳公係我屋企走甩左~~HELP!!

男爵府

真係聽到都好驚

talkative 寫道:
聽到都好驚喎

等待驗證會員

點解個榴槤裡面有蜈蚣ga? 試下週圍噴d 漂白水引佢出來得嗎? 你一定要捉左佢,如果唔係有排驚.

聽完你呢個case之後,以後買榴槤都係買已pack好果d會安全d

子爵府

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

條蜈公係榴槤裡面"冷"出黎呀?
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

嘩好驚呀 , 之前我都試過, 有箱郵件寄黎我家, 我媽拆開時都有隻手指尾咁長的吳公走出來, 好在我媽眼明手快打死左 , 如果唔係真係嚇死我, 你知啦, 家裡有小朋友架, 比佢咬到点算
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

男爵府

好毒呀~做乜寄條吳公比人架靠害呀真係.

Venus 寫道:
嘩好驚呀 , 之前我都試過, 有箱郵件寄黎我家, 我媽拆開時都有隻手指尾咁長的吳公走出來, 好在我媽眼明手快打死左 , 如果唔係真係嚇死我, 你知啦, 家裡有小朋友架, 比佢咬到点算

伯爵府

你可以試搵"雞油"或者"雞湯",因為會吸引到架,我睇過書講過,加上以前住村屋經常見到呢d野...

大宅

好媽媽勳章

susanpang 寫道:
你可以試搵"雞油"或者"雞湯",因為會吸引到架,我睇過書講過,加上以前住村屋經常見到呢d野...

我都聽過呢個方法
我最驚呢d野架, 俾我實嚇c左..有一次我入廚房一開燈見到條鹽蛇(仲要啤住我添), 我嚇到係度不停咁叫又唔知自己叫咩喎..好彩無人見到...

水晶宮

畀面勳章

BeautyPinky 寫道:
頭先買左個餾連返屋企開, 居然有條手指尾咁長嘅吳公冷左出黎, 我好驚咁走去攞拖鞋, 佢就唔逃跑左去邊, 仲係廚房, 咁點算好? 有咩辦法可以消滅到佢呢?

因為係廚房, 我唔敢勁噴殺蟲水, 佢一日唔死, 我地都好驚!
我住離島週不時都有吳公出然架,見倒就打,不如妳試吓買牛黃粉,沈落地下,吳公怕牛黃粉架

子爵府

唉~~~咁點呀? 條死野都唔知走左去邊!!!
好驚呀!!!!!!!!!!!! :-(

如果灑牛黃粉, 我驚我對仔(狗仔) 食晒呀:-(

======================
我住離島週不時都有吳公出然架,見倒就打,不如妳試吓買牛黃粉,沈落地下,吳公怕牛黃粉架

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

mclam 寫道:
條蜈公係榴槤裡面"冷"出黎呀?
禁咪好恐怖

子爵府

伯爵府

2019勳章

快d掉左個留連啦.............咁恐怖

子爵府

哈哈~~食左半個la wow

fanfan0582 寫道:
快d掉左個留連啦.............咁恐怖

珊瑚宮

好媽媽勳章

pinky

我過

男爵府

2019新春慶豚圓

子爵府

manicheung

係你先好講喎!!!

好鬼危險嫁喎

珊瑚宮

好媽媽勳章

BeautyPinky 寫道:
manicheung

係你先好講喎!!!

好鬼危險嫁喎

我為左你幾危險都唔驚

首頁

尾頁

跳至