產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實有沒有媽咪怕生完瘦唔番?

我肥了28磅, 我怕自己瘦唔番, 開始好驚... :-(
[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

伯爵府

Re: 其實有沒有媽咪怕生完瘦唔番?

fwc 寫道:
我肥了28磅, 我怕自己瘦唔番, 開始好驚... :-(

唔駛驚啦,28磅之ma,我上胎重左80磅 :-( :-( :-( 依家真係瘦唔返,諗住生埋呢胎積極減肥~

男爵府

畀面勳章

我肥左20磅了,今年先21歲,我都好驚減唔返呀>"<
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

以前食極都是22-23吋, 剛剛去剪髮, 髮型師認不到我 :-(

[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

男爵府

我有時睇相,自己都差D唔認得自己添.... :cry:
無法子啦,只好安慰自己,我地依家每肥既一磅都係為左小B...很偉大 !!

生完只要有決心一定一定可以減到

我到以家都肥左30磅,仲未計準備要BB時專登增既10磅, 如果計起....有成40磅.....睇番以前D FIT FIT相~真係唔敢照鏡

不過一感到小B係肚郁郁供, 又會覺得好值得
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

子爵府

洛紫

你幾時生呀?我都21咋,6月中生,自己計番我冇bb至到而家已經重左成30磅....
我仲怕過你地呀><,,,竟然而家大脾都痴埋呀!

fwc
我哥都話我塊面肥左,差d唔認得我呀><好多人都話我肥d好睇d(而家咁)..但自己完全接受唔到lor :-(
兩個都係我心肝定&gt;3&lt;

男爵府

畀面勳章

fiti
我打算7月頭開刀生呀,
雖然重左20磅左右,但我差唔多肥哂係個肚同下半身
所以d人都仲認得我 XDD
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

別墅

我都重左三十幾磅,
仲重過我老公 :-( :-( ,希望生左後可以瘦番啦

複式洋房

我肥了38磅,現在產後21天,已經瘦了27磅,而且我年紀不少,如果後生的,好快瘦,不用擔心。

別墅

肥了53磅, 都怕自己瘦唔番, 好驚.....而家輕咗20lbs咋

大宅

結婚113lbs------最索(2000)call me靚靚老婆:-P
有左前130lbs------肥do do,call me肥豬老婆:-x
而家18weeks 149lbs------肥左好多,call me巨人老婆
生完可能要仔唔要老婆啦

男爵府

qqbobo 寫道:
結婚113lbs------最索(2000)call me靚靚老婆:-P
有左前130lbs------肥do do,call me肥豬老婆:-x
而家18weeks 149lbs------肥左好多,call me巨人老婆
生完可能要仔唔要老婆啦

我同你個case好似呀..
我前年115lbs (我5呎6吋半) 好fit嫁!
跟住我介煙準備生bb結果肥到130lbs.. 肥左好多
依家17 weeks 141 lbs..我都好驚我變巨人...
我老公已落order話生完一定要keep番fit
佢驚我從此變左肥c 9 呀!

伯爵府

其實我都有d擔心架,因為肥係個d地方都好難減既...

大宅

我同你個case好似呀..
我前年115lbs (我5呎6吋半) 好fit嫁!
跟住我介煙準備生bb結果肥到130lbs.. 肥左好多
依家17 weeks 141 lbs..我都好驚我變巨人...
我老公已落order話生完一定要keep番fit
佢驚我從此變左肥c 9 呀!
[/quote]

你5呎6半,,哈哈,,我五呎1咋,, 又肥又矮

大宅

fiti 寫道:
洛紫

你幾時生呀?我都21咋,6月中生,自己計番我冇bb至到而家已經重左成30磅....
我仲怕過你地呀><,,,竟然而家大脾都痴埋呀!

fwc
我哥都話我塊面肥左,差d唔認得我呀><好多人都話我肥d好睇d(而家咁)..但自己完全接受唔到lor :-(

我的重災區是面, 然後胸+屁股(都是38吋 )

大宅

qqbobo 寫道:
生完可能要仔唔要老婆啦

結婚104lbs------靚靚老婆
有左後132lbs------call me暴龍媽咪

最衰我食咁多, bb都是細碼, 點敢減食量?

別墅

我都係剛生完14日,宜家唔知係唔係要湊阿b,大食過大肚果時, 所以一d都無silm番, 我宜家又坐緊月,加上屋企人根本唔俾我減肥,只係不斷叫我食多d, 唔食咁多又俾佢地話我,佢地話如果唔係身體會好差,所以攪到我食大咗個胃都唔知點好,我驚d同事認唔到我 :cry:

別墅

其實我唔贊成阿b滿月前減肥, 對身體始終唔係咁好, 但阿b滿月後就要極刑啦.

大宅

坐月時食量係好驚人, 好似大肚咁, 可能身體要補充營養, 話哂生仔係大project嘛! 但滿月後就回復正常食量, 放心!
不過, 坐月時不停出汗最好, 可以幫助排水腫排水份, 咁個人就會好快輕.
如果冇左暴食, 半年內應該會瘦番, 但要時間囉!

男爵府

講真啊 梗係怕la~我e+手"脾"好肥啊 仲有對腳"腫過豬蹄"冇眼睇 到時生完都唔知要等幾耐先可以keep番原本咁 最起碼睇起黎"冇咁腫"先la!希望如"klwy"所講 坐月唔大食 半年可以瘦番~
]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/comcom/30.gif[/img]

首頁

尾頁

跳至