嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

要找出濕疹的根源

複式洋房

Re: 要找出濕疹的根源

你好,我個仔仔都係有濕疹,佢就快3歲大,有以下問題想請教:
請問你skin test可測試到幾多種食物,是否滴血測試?我現在都心大心細想做測試,可否俾俾意見。
另外到,你話要keep 住濕度55,最多只係可以屋企做到,一出街,一返學,d空氣和濕度又唔一樣,會唔會無乜用呢?咁請問你係咪用空氣清新機or放濕機呢?

唔好意思,太多問題。
該用戶已被刪除

子爵府

2019勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

JJMon&Dad , 你好!
想請問你仔仔個skin test响哪裡做, 大槪how much?
可否pm我?

洋房

I want to know also, pls pm me. thanks

男爵府

我聽人講濕疹是不可以用熱水沖涼,最好用溫水。

別墅

suilun 寫道:
I want to know also, pls pm me. thanks

我都想知,pm我ok?

大宅

醒目開學勳章

I want to know also, pls PM to me. Thanks!

洋房

我都想知道係邊道做skin test及幾多錢?
thx....

JJMon&Dad 寫道:
我仔仔做的skin test除了測到食物還有其他,如塵,花粉,羊毛,蚊子,共有58種,不是用血測試,只是用針將一些液體放在皮膚上,再等一陣,then you can know the result immediately.
只是在屋企keep住濕度55,因為在dry place 塵滿不會再滋生,而小朋友最長時間是在床上,所以可在睡房做先。千其不要用放濕機,因會越用越濕,要用抽濕機。

洋房

JJMon&Dad
Could you PM the details of the Doctor to me?
Thanks

別墅

我都想知,可否pm 資料給我!
thank you!
:-P
該用戶已被刪除

別墅

would you PM the DR info and how much?

Thx in advance

大宅

there are lots of reasons for 濕疹. there was one time i met a 6m baby in the clinic with 濕疹 all over the body since 1m. the doctor told me that the mummy ate very very frequently in mcdonald's when she was pregnant.

別墅

JJMon&Dad,

May I know some more information about the test?
Thanks

伯爵府

JJMon&Dad
Could you PM the details of the Doctor to me?
Thanks

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

JJMon&Dad

Please PM me the details. Thanks.
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

別墅

JJMon&Dad ,
May I have the contact details of the doc. ? pls pm me
A million thanks !!

別墅

JJMon&Dad,

我都想要醫生o既資料, thanks~

大宅

JJMon&Dad,

請問如夏天用抽濕機﹐但如冬天甘乾﹐ 用乜野去保持濕度﹖

首頁

尾頁

跳至
相關內容