論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

最新既外傭月薪係幾多$?

要同賓賓繼約, 請問最新既外傭月薪係幾多$? 而家用緊既約係 $3270, 新繼約係咪有唔同架

大宅

Re: 最新既外傭月薪係幾多$?

HI , HK$3,320.00 :lol:
img] http://discuz.baby-kingdom.com/images/bk/slobv4_r2_c1_long.gif [/img]

珍珠宮

子爵府

$3320,係我工人同我講,佢哋一早就知

男爵府

唔理佢之前既合約係幾錢,重之就要跟番當時LABOUR DEPT既最低法定工資,而家係HK$3,320,當然,你可以比多LI個數啦。

男爵府

噢...........今年續約工人工資又要加喇. :cry:
我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

首頁

尾頁

跳至