自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

急..急..急..牙痛緊啊!

做無咩方法可以無咁痛啊,過兩招黎駛下!唔該,唔該

大宅

Re: 急..急..急..牙痛緊啊!

含冰水試下好唔好d?
仲有按拇指與食指之間手背,此乃"合谷穴"可治牙痛.
I'm not a yogi,but a yogist!

伯爵府

我都試過半夜牙痛,痛到頂唔住去左睇急症,醫生開左 d 止痛藥俾我,即刻唔痛,到第2朝先去睇牙醫~
我試過含住粒冰都冇用

複式洋房

你究竟係熱痛or冷痛?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

donnaweb 寫道:
你究竟係熱痛or冷痛?

點分啊?唔知邊樣喎

等待驗證會員

係咪蛀牙既痛? 如果係....就難攪d ga....明天要趕快去睇牙醫,牙痛慘過大病.

水晶宮

冰水--含左好多好多次喇!含住果時好dd囉,bu左一陣又黎過。

我食左Panadol,不過無乜效,但係而家勁眼訓,但係又好痛喎。 :-( :-(

伯爵府

haileymama 寫道:
冰水--含左好多好多次喇!含住果時好dd囉,bu左一陣又黎過。

我食左Panadol,不過無乜效,但係而家勁眼訓,但係又好痛喎。 :-( :-(

睇黎妳都好嚴重wor,一定好痛喇 :-( 有冇諗住睇急症??醫院 d 止痛藥勁好多,不過如果妳忍到就明早先去睇牙醫啦~

複式洋房

試吓飲冰水和熱水. 如果對凍有反應就小事, 如果對熱有大反應就麻煩喇

複式洋房

你有机會要杜牙根

水晶宮

donnaweb:
冰水--好痺,止到一陣間既。
熱水--之前試過,含住好痛,痛到bu都bu唔切 :-( :-(

杜牙根 咁大劑啊 :-( :-(

以前試過都係呢個位痛架,但係食左Panadol都頂得住,今次唔知點解無力既

公爵府

係咪蛀咗有個窿呀? 有冇無糖衣嘅喇叭牌呀? 放一粒落個呀窿度, 止痛好駛得架!

大宅

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

如果係蛀牙痛,要立即止痛,
只有用牙痛水,
我試過唔使2分鐘,係立即止痛,
我係用過鸚鵡牌牙痛水.(藥房有售)
不過只係冶標方法,唔痛都要即去見牙醫.
""""""(孕婦忌用)""""""!!!!!

複式洋房

一定係杜牙根!!! 你隻牙內的神經發炎, 所以凍會有幫助, 熱就有大反應. 老實講, 你現在食セ藥都冇用, 只可以用凍的東西來減輕痛楚, 明早去揾牙医

水晶宮

好B 寫道:
係咪蛀咗有個窿呀? 有冇無糖衣嘅喇叭牌呀? 放一粒落個呀窿度, 止痛好駛得架!

早排我隻99係我度話肚痛,俾佢拎左啊!

水晶宮

大白兔 寫道:

唔該,唔該,我聽日bang bang聲去買

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

haileymama 寫道:
[quote]
大白兔 寫道:

唔該,唔該,我聽日bang bang聲去買 [/quote]
您仲bang bang聲去買?您bang bang聲去搵牙醫啦!!

首頁

尾頁

跳至