論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019勳章

嬲到震....

我個工人深淺不分....將我件好靚的粉紅色長衫裙同d深色的牛仔褲一齊洗....我話佢...佢仲要講好多藉口....又話無luck色呀....
我話係咪luck色你賠返俾我??????????

跟住就問長問短........

我有條淺紫色三個骨褲...佢問係咪同d牛仔一齊洗.....

天呀.............咩叫深色....咩係淺色....

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 嬲到震....

你個工人唔係咋傻就真係蠢............你同佢清清楚楚解釋多次, 再唔係就唯有每件衫著完都同佢講.....邊d分開, 邊d手洗.

如果染左色, 就要佢賠!!! 佢都成日做錯, 你就要諗諗仲用唔用佢囉~~~~

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你個工人新嚟ga? 咁快就唔聽教? 我覺得唔係分唔分開洗o既問題, 而係佢有冇接受你o既指示去做嘢囉, 佢仲要博咀tim

洋房

俾d耐性教下佢,囉晒d衫出來,教一次,再叫佢分深淺色。我以前個都係咁,扣左一次錢就冇再發生過。

男爵府

2019勳章

DoReMi媽媽...

佢新來架...差不多一個月囉...

可能有比較....之前個工人真係好好...30幾歲...好似大姐姐咁照顧我地一家三口...我大肚幫我汁乾淨間屋...生左幫我湊bb....

而家見到人地newborn bb好似貓仔咁細...自己個仔曾幾何時都係咁...但真係無印象....但佢做左五個月....因為屋企有事就走左啦....我都好唔捨得佢....

而家個工人.........

同佢去飲茶...要我同我老公抱住bb食野...................
以前果個會係佢抱住等我地食到咁上下...先俾我地...
攪到我地都覺得有小小唔好意思....

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

媽媽可人
如果佢係新嚟o既~就要set up啲規矩俾佢, 唔好怕唔好意思, 如果新嚟都唔set定規矩俾佢, 將來更難駕馭佢(怕佢到時恃熟賣熟), 凡事都有第1次, 將所有問題歸納, 到出糧o既時候問下佢覺得做成點, 有冇啲咩問題, 然後就到你講你睇到啲咩問題, 話俾佢知你o既要求, 希望佢改善.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

新黎就真係要耐心d教,無計.
但如駁咀,唔認呢d您就要嚴肅d同佢講,您唔介意教佢,但您十分介意佢既態度先得.
該用戶已被刪除

男爵府

2019勳章

而家係11.15...............

我個工人11.00訓啦...但bb又紮醒....我抱住bb...不停扭計....個工人在房都無走出來.............頂......

我又打緊file...明日要交...死未....我去叩門.....佢起身...但我聽到佢'jip'一聲...........................

大宅

媽媽可人:你工人態度好有問題,明天call agent同佢講工人問題,你個工人係糞忽鬼,你要小心!佢唔係容易信服主人,要agent狠狠地教訓佢,唔好比佢蝦你,因為佢當你

男爵府

你個工人態度好有問題喎,你唔好咁林善對佢,邊有可能bb喊都唔理架,叩佢門仲要jip一聲 佢未死過呀,一於以後唔準佢關門訓覺,講到明無論幾點bb扭計喊或飲夜奶,佢都要出黎幫手,呢d係佢既責任,你日頭仲要返工,如果bb乜都自己搞掂,駛乜請佢返黎呀? :tongue: 我以前都試過做好人,諗住人地做

大宅

係賓賓定印印?

大宅

洗衫分深淺呢樣野.. 我都投降喇....

我試過教工人分.. 轉頭連黑色白色都一齊洗.... 我拎件黑衫出來問她... 她話上面個公仔塊面係白色, 所以同白色衫一齊洗囉,.. 激到我就死喇... :-(

大宅

我知佢地鐘意玩

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我對呢樣野巳經 , 我會每一次都自己去分開放落部洗衣機, 淨係要佢開機及掛衫便算了; 當然有些手洗的要同佢講明一定要分開洗, 件衫走色的話便要賠錢, 咁佢地一定無任何籍口了.

首頁

尾頁

跳至