母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我終於買左babysling喇,但係好呢hea呀,要搵救兵~

尋日買左babysling,唔知係咪生手喇,好似控制得唔好咁,好鬼"呢hea",整激都好似唔啱位咁,搞到bb好似屈住好辛苦咁,究竟用babysling有無咩技巧架?點先可以整到bb背位成直線唔駛屈住?另外,我見網上話用垂直果條包住個環形成小枕,有無人知道點整架?唔該唔該~

子爵府

爸B勳章

Re: 我終於買左babysling喇,但係好呢hea呀,要搵救兵~

ivy,

就咁用剩落黎個條,「橋」返住個環,咁咪得law.
工多藝熟,試多d就會好d。

sandy
My child, you hold the whole of my heart in your small hands

男爵府

Re: 我終於買左babysling喇,但係好呢hea呀,要搵救兵~

我袋bb時,佢好唔鐘意發晒脾氣,唔知係咪屈住佢好辛苦,佢唔鐘意用,我而家都唔知點好.....

子爵府

我BB七個幾月至開始用,初初都有d扭計,宜家好好多喇~

男爵府

男爵府

我覺得用sling的技巧係整緊條sling時唔好成條菜咁索,要下面緊時索下面個邊,要上面緊時索上面個邊,如果bb個位啱就唔使索中間,因為可以形成一個seat 位等bb坐響到,唔知你地明唔明我講0麥呢?

男爵府

bbpooh 寫道:
我覺得用sling的技巧係整緊條sling時唔好成條菜咁索,要下面緊時索下面個邊,要上面緊時索上面個邊,如果bb個位啱就唔使索中間,因為可以形成一個seat 位等bb坐響到,唔知你地明唔明我講0麥呢?

唔知點解我索索下都變成條菜咁....用到我好忟憎,唉~~bb又唔合作唔做我既模特兒!
請問你地用babysling多數係用邊種揹法呀?我覺得平躺果隻好似好危險咁,係咪呢?

男爵府

你bb幾大呢?如滿3個月應該可以"樹"著揹,平躺唔會危險,只有你把內側(貼你身)個邊sling"蚊"高d,使條sling成為一個"doubt"型,然後讓bb躺著,其實係非常安全的.

複式洋房

複式洋房

bbpooh,

My son is 2 months more and he got sleep very quickly when using the sling, but I also found him bending his back and when I use the sling, I am very 'lei hair' too, can you teach me how to use ? ( I have saw the teaching method on web but still found it very difficult to use)

Please help

Reb

男爵府

bbpooh 寫道:
你bb幾大呢?如滿3個月應該可以"樹"著揹,平躺唔會危險,只有你把內側(貼你身)個邊sling"蚊"高d,使條sling成為一個"doubt"型,然後讓bb躺著,其實係非常安全的.

我bb啱啱滿月,我都唔知點揹佢好,"平躺"我索緊條sling時,個位好似好窄,搞到bb好似唔夠位訓咁,個頭屈住,我係咪整得唔啱呢?

大宅

大宅

大宅

我見d印印用sling咩d未識坐

男爵府

[quote]
魚子 寫道:
我見d印印用sling咩d未識坐

男爵府

ivy_lau & REB

pls check PM.

男爵府

bbpooh 寫道:
ivy_lau & REB

pls check PM.

bbpooh:
pls check pm & thank you very much~~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊