夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

比幾多家用亞媽或奶奶

請問各位媽咪比幾多$亞媽做家用?(唔係一齊住)
奶奶果份係咪由老今比?or自己都有比d 奶奶?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 比幾多家用亞媽或奶奶

我俾自己daddy 2千 (唔同住)
我俾奶奶 1 千, 老公自己都有俾 (我地一齊住)

大宅

我比奶奶$3000,不是全包,另請工人$4000。
因為以上關系,無晒錢比自已阿媽。 :-(

侯爵府

我比自己亞媽七仟,奶奶果份就老今比
老今比左奶奶,你地會唔會自己又比d奶奶?

男爵府

冇比,間中比一千幾百,冇一百幾十萬佢都唔恨,所以可以
慳返.

大宅

各自俾家用自己阿媽.自己俾$2000,佢俾 $3500
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

複式洋房

我俾$3500我屋企;
hubby俾$4000佢屋企....
(兩邊都唔同住)

大宅

我兩邊都唔同住
自己呀媽靜雞雞比$2000
我奶奶就光明正大比條毛佢愛離穿鼻(唔好話我衰,以我同佢的交情,已經係對佢唔錯嫁啦

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

野蠻仔 寫道:
冇比,間中比一千幾百,冇一百幾十萬佢都唔恨,所以可以
慳返.

haha, 野蠻仔, 我今次好你小小, 因為我兩邊都冇比, 係過時過節就比d阿媽,(因為阿媽話我冇野做唔駛比。)而99都唔駛比, 因為叔仔攪掂, 不過我老公都會過時過節塞d比99。(99話老人家唔駛咁多錢喎, 夠食夠住就得, 反而錢多就麻鬼煩, 個個都"hou"住晒!! )
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

禁止發言

好媽媽勳章

民房

: -D 妳好.我每個月比3000元老爺,自己媽媽3000元 奶粉就老公比.

水晶宮

HK$3000 to 99 :-x

子爵府

mclam
你mami&99實在太明白事理! 好羨慕呀 :-(
mclam 寫道:
係過時過節就比d阿媽,(因為阿媽話我冇野做唔駛比。)而99都唔駛比, 因為叔仔攪掂, 不過我老公都會過時過節塞d比99。(99話老人家唔駛咁多錢喎, 夠食夠住就得, 反而錢多就麻鬼煩, 個個都"hou"住晒!! )

伯爵府

各自比家用亞媽$1000,因為囡囡出世後,越比越少

至於老公應該係$1000比奶奶,我完全無干涉
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

lo8189 寫道:
mclam
你mami&99實在太明白事理! 好羨慕呀 :-( [quote]
mclam 寫道:
係過時過節就比d阿媽,(因為阿媽話我冇野做唔駛比。)而99都唔駛比, 因為叔仔攪掂, 不過我老公都會過時過節塞d比99。(99話老人家唔駛咁多錢喎, 夠食夠住就得, 反而錢多就麻鬼煩, 個個都"hou"住晒!! )
[/quote]

我以前做野個時有比錢阿媽, 後尾我做全職家庭主婦之後, 都冇乜錢出佢lu。我媽自己都有做野, 早2年先退休。我幾個妹每個月都有錢比我媽, 係得我冇咋!!

99仲好添, 有時比錢佢都唔要!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

公爵府

62.99話唔要, mama就俾5000蚊

大宅

我俾$4000我亞媽;
hubby就自己比99....
(兩邊都唔同住)

但我近1年病後就冇做野la, 亞媽都冇話叫我比少d...而家用緊自己的積畜..
:-|

珊瑚宮

好媽媽勳章

我比$4000~
老公好似比$8000~

洋房

比亞媽$2500,而奶奶就由老公比,

男爵府

我俾 $3000 外家
老公俾 $1500 奶奶
全部都唔同住 , 反而同住既叔仔女友就俾 $500 , 而我就無俾奶奶 , 唔知佢會唔會心裡暗孖叉我呢 ?

首頁

尾頁

跳至