自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醉酒架駛害死人, 我真係好憎呢D人!:ranting: 姑息醉駕者 愧對枉死人

[size=large]政府成日宣傳唔好酒後架駛, 點解仲有咁多唔自律嘅人 每次見到呢D新聞都好鬼扯火 , 呢D衰人, 佢自己死好啦! 唔好害人嘛! 而家個衰人就好能能, 而個的士司機咁就俾佢撞死咗! 女乘客危殆, 好慘好無辜呀! :-( :-( :-(

醉駕釀意外1死1傷者危殆 (11:32)
2006年5月21日
一輛私家車及一輛的士在何文田相撞,的士司機死亡,女乘客情況危殆,私家車司機被控醉酒駕駛現獲保釋。

意外中的士53歲的司機死亡,女乘客重傷情況危殆,而私家車男乘客要送院,意外並波及一名女途人,她腳部受傷。

事發在凌晨約三時十五,的士當時沿向文田街往旺角方向行駛,而私家車載著一名男乘客,在對面線行駛,至近何文田山道時,私家車突然越線,與的士迎頭相撞,的士被撞至打轉,繼而鏟上路邊鐵欄,整輛車擱在路邊石壆,只有左前轆著地。的士司機和乘客被困,消防員先救出在後座昏迷的女乘客,再將被困的司機救出,期間流動醫療隊到場為司機進行急救。消防用了約30分鐘將司機救出。

至於肇事的私家車司機,現場消息指乘客及司機都看似神志不清,事發後男乘客還躺在地下,似酒醉未醒,救護車一併將他送院,而司機則未能通過酒精測試,他涉嫌酒後駕駛被捕。他已獲准保釋候查。

西九龍交通部特別調查隊現正調查此宗案件。

辣車逆線狂撼 的士司機女客枉死
醉駕殺人

22/05/2006

酒後駕駛害人不淺。一名醉漢昨晨駕駛辣車在何文田入彎失控,如飛彈衝過對面線與一輛的士狂撼,的士被三十公噸的撞擊力轟起,整架車擱在鐵欄上,的士司機及女乘客送院不治。跑車司機酒精呼氣測試超標近三倍被捕,他與同車男乘客及一名被碎片濺傷的女途人送院。
被捕男子姓梁(二十七歲),經治療後被警員帶署調查,准以五千元保釋,本月二十八日返警署報到。兩名死者分別為的士司機劉佩光(五十三歲)、女乘客黃惠妍(二十八歲),當時正趕

大宅

Re: 醉酒架駛害死人, 我真係好憎呢D人!:ranting:

我的BB要健康快樂成長﹗ :-D :-D :-D :-D :-D

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 醉酒架駛害死人, 我真係好憎呢D人!:ranting:

直頭啦, 都唔知係咪低低地架,已經成日宣傳啦.好心去飲酒就唔好揸車啦,飲左酒咪搭的士囉.最多咪第2日酒醒去攞番架車.
痴鬼線架,咁樣就害C人啦.[img align=left]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/01/17/162925.gif[/img]

公爵府

[size=medium]呢d咁既人死就好趁早啦, 影嚮埋其他人, 累已累人, 正仆街杏加橙

等待驗證會員

伯爵府

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我落酒吧大把人都是咁 ,仲要飲到

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我覺得個的士司機好慘呀~~成個車頭都變左廢鐵,個醉酒佬真係好衰呀~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

伯爵府

次次飲酒果個反而無事,害左d無辜既人

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

[size=large]唉~~個女乘客都死埋喇,,個私家車司機真係要好好反醒下

何文田車禍重傷女傷者不治
5月 21日 星期日 13:55 更新

何文田凌晨的士和私家車相撞意外,重傷危殆的18歲的士女乘客延至早上不治,令車禍中死者增至二人。

大宅

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

仲有果D廉價包合格學校 - 誤人子弟, 謀財害命.

大宅

鬼唔望兩位無辜遇難者晚晚去搵番果個衰仔司機"傾偈"。

侯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大宅

個女乘客已經死

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

珊瑚宮

好媽媽勳章

另外危怠個女仔都死埋喇 :-( :-( :-(

別墅

我有兩位小朋友,一個boy 7 歲,一位girl 4 歲.

水晶宮

好媽媽勳章

都唔明點解d人咁自私,自己想死就算啦,次次都係衰果個冇事,隔離o架車三九唔識七o既就出事......

政府o既宣傳都已經唔小,幾乎每晚都見.

我以前成班friend落bar或者卡拉ok飲親酒都寧願飲小d又或者唔
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

知道自己果日要飲酒就唔好揸車出街啦
又要搵位泊~又怕驚抄牌
方唔係想用黎溝女咩
應該再加重d條法例
飲酒撞左車都要坐20年以上
捉到飲酒揸車o既人就即坐1年
睇下仲有無人夠膽飲左酒揸車
根本醉酒揸車同拎住支槍出銅鑼灣亂掃無咩分別

首頁

尾頁

跳至