嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

"逗"bb去大大....

想參考下各位...

1. 幾多個月大開始"逗"bb大便?
2. 每次"逗"幾耐到先有"收獲"??
3. 持續"逗"左幾多日先成功???

謝謝!!!!

洋房

Re: "逗"bb去大大....

我兩個幾月就"逗"bb去大大, 因為我發現bb有以下現象:-
1. 每日一次大大
2. 每日都係個一兩飧大大
3. 佢通常一食完就or

bb宜家4個半月, 除咗去街, 都好少or大大係條片度.

大宅

大宅

2019勳章 好媽媽勳章

1.我BB個幾月到, 就兜佢去大大架啦......
2. 一見到佢想柯既時候就兜架啦,通常佢個樣會面都紅晒架....而家我地朝早兜佢一次, 夜晚臨訓前一次, 多數都得架..

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我阿仔半個月時已開始逗佢痾. 通常都係飲完奶就有, 就算唔開大都開小架. 而家夏天婆婆索性比條開"朗"褲佢著, 片都唔使著.

伯爵府

好媽媽勳章

我都係在bb個幾月開始逗佢去大大
佢都習慣左
情況同其他既一樣,佢想去大大有樣睇,而且好準時,每日大約食左某餐奶一陣,佢就會想去
家陣,會定時逗佢去大大,佢都好乖,大多數都價痾得出的
基本上佢已經唔會再响條片度去大大的了

複式洋房

謝謝各位分享!!!!
因為我尚未成功,都想知道你地初初試"逗"bb時,要大約試幾多日,bb先肯痾呢???
另外,如果見到bb已經係條片度"ng"緊,仲應該唔應該"逗"佢呢??因為我bb d大便時間唔係咁準時,會miss左

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

通常都係等佢食完奶逗佢痾, 佢會有feel d,成功機會大d.
有時我見佢係條片 ng 緊, 我會有得佢係條片痾埋, 費事打擾佢喇.

大宅

你哋ge BB係女仔or男仔? 男仔可以咁"逗"ma? ?-(

另外, 你哋係咪定時定候"逗"佢痾?

伯爵府

好媽媽勳章

我果個係仔仔, 都可以逗架
不過要"小心"時, 一路逗,一路用一隻手輕輕掩住啫啫前面
否則, 佢一小便就

我係定時逗佢架, 不過有時佢未必有得去既, 多數一日一次, 有時一日幾先去一次, 咁如果一餐唔痾, 下餐咪再試下囉!

大宅

我個仔好鍾意食到半路就痾, 而且又唔定時. 咁我試吓改變吓佢ge時間先! 不過唔知得唔得呢?

首頁

尾頁

跳至
相關內容