論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你們的印印每月放多少假期

I know suppose to give them four days, but my friends just give their maid two days and no money is given to compensate the rest of the two days holiday. Any comment? ?-(
樂樂B係06年5月尾出世。 :-)[img][url=http://www.babyhome.com.tw/bb/173039[/img]]入嚟睇吓我啦![/url]

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 你們的印印每月放多少假期

您個friend[size=large]"犯法",隨時出事,勸佢唔好咁做,無謂惹官非.

別墅

我認為你跟足勞工法例好D,免得日後有麻煩。個D二千幾蚊或兩天假全部都唔合法架!

複式洋房

.

溫和的回答,平息忿怒;激昂的言語,使人動怒。(箴十五1)

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

犯法.不如你去勞工署攞本小冊子睇下,保障自己,唔係犯法都唔知

teresadust 寫道:
咁如果1個月放2日, 另外2日or3日補錢, 而工人又願意o既話, 算唔算犯法??

首頁

尾頁

跳至