母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

有沒有方法可以令bb不會吃損乳頭

我的bb才出生兩天就已經啜損了我的乳頭, 是否吃的方法不正確??? 怎樣才是好的吃法呢????

複式洋房

Re: 有沒有方法可以令bb不會吃損乳頭

方法正確就不會啜損了乳頭, 好的吃法在這裡很難說明, 妳可請醫院/健康院的姑娘看看妳怎樣餵
我覺得以下是一些要注意的地方:
1. bb的口要張得很大才把bb的頭推向乳頭
2. 不是自己的乳頭推向bb, 而是把bb的頭推向乳頭
3. bb的鼻尖是對著乳頭的位置

希望可以幫到妳

該用戶已被刪除

等待驗證會員

我都有返健康院度學,可惜我阿B實在太粗魯,每次就算入個位好靚,佢都左郁右郁,有時仲用牙床"及"我。我都試過好多次鬧佢同暫停唔俾佢食住,但每次佢都係故態復萌,到宜家佢兩個月大都係咁(佢越來越大力,我每次餵奶都好似鬥牛咁),究竟有乜方法令佢唔好咁呢?

大宅

但我在醫院的時候, d姑娘話bb個位置同食法都好好, 唔知點解都會損呢??? 不過我留意到bb食食下個咀會越食越細, 但又不能令她張大, 怎麼辦???

大宅

好媽媽勳章

我個b都係咁..個咀越食越細
攪到呢排餵佢要多d時間..又俾佢啜損埋.. :-( :-(

無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊