想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

響私家做iui/ivf好?定排政府私家証好?

各位姊妹,

因我將會去威爾斯排私家証做iui/ivf, 而家個心十五十六, 都唔知去私家好定排政府私家証好? 請比d意見及你們的經驗吖!唔該晒!!

子爵府

2019勳章

Re: 響私家做iui/ivf好?定排政府私家証好?

政府要等耐些,私家下個cycle可以做,價錢私家5萬幾-6萬ivf,iui就8千倒,睇你等唔等年紀越大成功機會就細左,重有政府同私人既成功力率差不多都係25%倒,因為私家証都係轉俾私人醫生做,你要考慮既係金錢同年紀.

男爵府

我現在都係考慮緊做iui, 因為我已試左二年幾都無聲氣, 年紀都唔細, 原先諗住排政府, 因為驚私家貴, 但如果私家iui就8千倒, 可能都會試下私家, 另外亦排政府, 唔知得唔得, 同會唔會不是太好, 因阻住D位, 有無人都係咁??

同想問下各位有無邊個私家做iui好的, 可以介紹一下!thx

子爵府

2019勳章

可以兩邊排.如果你在私家做iui失敗6次,就要做ivf,ivf私家好貴,你照排政府先,去私家做iui啦.
你去仁安醫院問問,安排快,醫生都幾出名.

男爵府

thx ar...

pollybell 寫道:

可以兩邊排.如果你在私家做iui失敗6次,就要做ivf,ivf私家好貴,你照排政府先,去私家做iui啦.
你去仁安醫院問問,安排快,醫生都幾出名.

別墅

我今年七月在瑪麗做IVF,六月尾要噴鼻,都未試過,有D驚! :cry:
:-? 8-) :-o ;-)

複式洋房

有無人知在qm做iui要多少$呀(排政府)
因為我做12月才見醫生,所以想知要多少$呀???
thanks a lot !!!!!
[img align=left]http://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_9_8.gif[/img]

洋房

你係睇政府或是睇私家?我只知私家大約1萬,睇你要用邊種藥(刺激卵巢藥)同用幾多藥。

複式洋房

jayjaywong

我是排政府qmh的, 想知iui要多少$....
是否每日都要去qmh打排卵針呀???
thanks a lot !!
[img align=left]http://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_9_8.gif[/img]

別墅

jayjaywong:

政府做IUI大約$4000藥費,因今年4月已經要比錢,舊年是免費! :lol:
:-? 8-) :-o ;-)

洋房

vcbb,

我都唔知政府qm做iui要幾多$。
至於打排卵針就唔需要日日去,因為可以自己在家裹幫自己打。而打幾多日同幾多日後返醫院照u/s,就睇醫生決定。

首頁

尾頁

跳至