跳至

首頁

尾頁

大宅

有左到而家重左幾多?

我唔算好胃口,食野仲少過未有之前
但係都重左6-7lbs
上次生阿囡total重左36lbs,今次可能會破紀錄 :lol:
咁你地到而家又重左幾多呢? :-P
\\(^o^)//

洋房

Re: 有左到而家重左幾多?

咁你而家個bb有幾大呀?
你係咪都食到野呀?
我個bb就快10weeks,
但我應該無咩重到,
個樣重瘦左添,
因為好頂呀!
食唔落呀!
你哋有無好計呀?
該用戶已被刪除

洋房

littlesheepsheep:
孕婦奶粉呀?我個朋友而家六個月,因為初三個月食唔到野,後來自己去買孕婦奶粉飲,點知係第一次檢查時比姑娘話,因為佢飲奶粉搞到佢同BB都肥左好多,而家佢六個月,
但已經巨形左好多,我都被佢嚇親呀!
你都係小心選擇飲好!
佢都只係飲左三個月喳!
其實見自己食唔到,真係好想試吓呢D補充的野,
但唔知邊種較為好D,有無好介紹.
我聽講有種唔會食肥人,不過唔知邊種.

大宅

我依家9weeks, 又係冇重過, 同事話我面瘦左tim(佢唔知我有左), 又係頂到不得了, 但小食多餐都總算食到下, 只係食唔到飯, 連放入口都唔想... 呢期最like 蕃茄豬扒, 酸酸地易入口

我每朝都飲普通既雀巢奶粉咋, 冇特別飲孕婦奶粉, 我都怕太肥, 個b太大生得辛苦d架....

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

Hello,
我12wk左右,總共重左5-6lbs.其實我好多時都無胃口,但係都有重,可能同我wk5-6飲左一個禮拜大肚婆奶粉有關 (因果時仲瘦過有左之前,又食唔落野) ,點知一個禮拜重左4lbs呀,好得人驚,所以即刻唔再飲啦,
醫生都話開始時好多大肚婆都唔會點重,可能會瘦D添.不過到後期便會ba ba聲重,要"留前鬥後",如果唔係到最後會超重,變成大肥婆就辛苦la.
我上一胎,由106-->140,共重左34lbs,開始都係胃口唔好,唔係好增磅,到左5個 月打後胃口不知好得不得了,成日都想食野,重食到血糖過高, 攪到要控制飲食, 儘量食D有營養但唔肥既食物 -水果,菜, , 甜野/肥膩要儘量少食.
所以我呢一胎都係開始順其自然,唔會迫自己特別食多D,但係會揀有益既野 如奶,蛋, 雞,豬,深色菜等.

別墅

I was having cold last week and my weight dropped by around 5lbs.

This is actually my second pregency but just to share that my last pregency was aborted last December. We found that the baby got some structural problem when we did the first big ultra sound during 12-13 weeks.

I was so nervous to look forward my big ultra sound in the coming month. You know, I definitely hope this baby will develop well like others.
該用戶已被刪除

大宅

2019新春慶豚圓

我依家8week 我諗都重左4 lbs, 上次6week 去健康院磅, 已經重左3lbs 喇. 我有時都會冇胃口, 不過真係太易肚餓喇, 隔3-4個鐘就好鬼肚餓, 真係唔食唔得. 我都知依家咁快增磅只係增係我度, 唔係增係bb 度, 不過好易肚餓呢樣真係控制唔到. 餓起上黎會即刻手軟腳軟, 食幾塊餅唔頂得好耐.

大宅

下星期檢查就會知最update体重,
i hope唔會重太多... :lol:
\\(^o^)//

別墅

Sorry...i mean structural ultra sound....

I will have one in the coming week, and because of the past experience, I am so nervous. Luckily, my husband will be with me...
該用戶已被刪除

禁止訪問

大宅

男爵府

12w重左4磅,個肚又大左,都唔知著得d乜野衫褲:-(

禁止訪問

大宅

早幾日去檢查輕o左3磅,可能因為呢排唔係
幾食得落野...食多少少就會想嘔,所以食得好少 :lol:
\\(^o^)//

大宅

15wk, 重3.5lb,會不會太輕?
該用戶已被刪除

大宅

剛去檢查完, 16weeks重了3磅, 醫生話ok wor!!

首頁

尾頁

跳至