論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果你工人成日抱bb去佢張床度玩, 你會點?

我工人成日抱bb去佢張床玩, 因為佢話bb鍾意係度b睇船睇車. 但佢哋始終都有"怎"味, 所以我唔想個女係佢張床度玩.

侯爵府

Re: 如果你工人成日抱bb去佢張床度玩, 你會點?

直接叫佢唔好再抱bb去佢張床庶. :-x

大宅

bbchins是否近窗望出海,同佢講唔比bb近窗口,bb好易滑出窗口外,好危險! 就唔會係佢張床玩 指定係梳化或廳同bb玩,唔准再係佢張床.

侯爵府

好媽媽勳章

bbchins:
咁佢抱你bb o係佢張床度o玩果陣你o係唔o係屋企?如果o係咁你咪直接同佢講叫佢抱返出o黎你要見到bb呀咁囉,再成機話以後唔淮bb o係佢張床度o玩

大宅

我已經同我工人講咗危險唔可以係佢張床度玩, 只不過係我62衰先, 做了個壞榜樣比我個工人睇, 所以我連62都話埋.

不過lee排我個女出牙牙痛, 半夜醒了肚餓要食奶, 昨晚我醒了去睇囡囡時, 見到佢又抱囡囡去佢張床度食奶(我個囡同個工人同房), 我真係好不滿, 不過當時夜, 我又怕嘈醒細仔, 所以先無話佢.

你哋覺得我有無唔啱呢, 如果我連食奶都唔比係佢張床!? 你哋會好似我咁唔likey嗎? 唔通真係要我話你瞓到張床臭先醒水咩!

大宅

子峰mama,

我就係唔係屋企先幣!

侯爵府

好媽媽勳章

請問你個女幾大?你個仔又幾大?
既然你接受到佢地訓埋同一間房,又何雖太介懷呢?o係佢張床餵奶真係無可厚非個喎,試想想如果天氣凍d要餵夜奶唔通出廳餵嗎?你一係叫佢勤d洗床單,一係擺bb o係佢張床o玩o既時候鋪d野o係面先囉......

伯爵府

伯爵府

大宅

我個女而家16個月, 個仔3個月, 細仔係同我同房的. 不嬲我都唔需要我工人餵夜奶, 只不過lee排個女一次過出好多隻牙, 所以成日都痛醒. 而且我只怕個女覺得夜晚可以係張床度玩, 點解日頭唔可以! 因為有次我見到我工人"浪"衫時, 把囡囡放係張床度, 而佢張床係係窗邊.

子爵府

我覺得你唔鍾意有你個原因,咁咪話佢law. 同埋食奶更加唔可以係床度.

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我由囝囝出世至依家2歲幾, 囝囝同工人同房的, 但我都唔會比工人在佢張床度餵奶及玩, 一來在我返工時如果佢入左房我係睇唔到佢做咩, 二來我覺得無需要係佢張床度, 費事佢抱抱下BB時會訓著左我都唔知, 起碼要佢出廳抱佢都會醒D唔會偷懶.

男爵府

雖然我個工人無咁做(因為佢訓上床),但係如果我係你,我會直接話佢,床係羅訓唔係羅黎玩同食,問返佢你會唔會係張床度食飯呀?跟住一定要佢出廳餵羅

複式洋房

will yours allow ur helper to go to ur bedroom ar?since I have only two bedroom .one for her la.my bb 1 yr .where should my helper put the bb where bb fall asleep ar? we have one bb bed but in my bedroom ar but the bb bed not easily move to other place?

大宅

幣!! 佢真係試過係床度食杯麵, 食完之後仲夠胆死將個食完的杯麵放入衣櫃添! 之後比我柄鑊金

sylviawong 寫道:
雖然我個工人無咁做(因為佢訓上床),但係如果我係你,我會直接話佢,床係羅訓唔係羅黎玩同食,問返佢你會唔會係張床度食飯呀?跟住一定要佢出廳餵羅

大宅

我得兩間房咋, 每間房都放了張bb床, 亦都唔容易move to another place.
rosannaching 寫道:
will yours allow ur helper to go to ur bedroom ar?since I have only two bedroom .one for her la.my bb 1 yr .where should my helper put the bb where bb fall asleep ar? we have one bb bed but in my bedroom ar but the bb bed not easily move to other place?

大宅

唯一辦法...做一張三呎半到高既松木高架床比佢,千幾蚊一張,底下又可以擺吓雜物....又唔會太高既,夜晚佢亦都方便睇住你b女,呢個方法我阿老哥以前都係咁比個工人,張床高咗小小的話...佢都費事爬上爬落兼坐喺度食野...

大宅

BB大些也可能自己爬上工人張牀玩。其實妳是嫌工人唔乾淨還是只是佢張牀單?因為工人和BB的身體接觸少不了,要是工人張牀單有異味,所以妳不喜歡BB上佢張牀,那異味的原頭又如何呢?如果只是牀單的問題,我就會買多幾張叫工人勤啲更換。

不過妳提及的窗邊問題就一定要留意。有需要的話應加圍板,防止小朋友因好奇而攀爬,發生意外就大件事啦!

別墅

比我都唔鍾意,就算個工人幾乾淨,都覺得佢舖床係污糟o既,點知佢邊度有口水漬,邊度有d唔知乜o既污穢物架,夜晚又抓癢又抓頭,實會有好多死皮o係床架,bb爬完,又放隻手入口又用手食野
雖然話通屋都有塵,但比我感覺都唔係o甘好

首頁

尾頁

跳至