論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Deleted

其實我工人由始至終都無乜嘢,so far 都 ok。
但,琴晚當我老公睇緊明珠930,約10:45pm 我老公熄咗廳燈 只開了暗燈,而 我工人洗完澡後,也坐喺梳花跟我老公一起睇電視,其實我係唔介意我工人睇電視。
但 重點 係佢洗完澡後 換咗套"""撲帶(吊帶)""" 睡衣,喺咁暗ge環境下 仍跟我老公坐喺梳花一起睇電視,我真係嬲到爆燈 同埋 喊咗出嚟,之後 我喺房大叫我老公快d 熄燈訓覺,如果佢仍想繼續睇同佢一起睇電視,咁就不如離婚罷 我会即刻落咗个BB。

別墅

Re: 係咪我小氣呢?

SandyHung,

比著我都嬲啦,不過你大住個肚又唔使咁激動,對個工人唔可以寵,一定要嚴d﹕

1. 你絶對唔可以比個工人坐係sofa度睇電視,睇慣

大宅

Anson在2006年1月29日出世!

大宅

我工人嚟咗幾年都唔敢坐我老公隔離,更何況一齊睇電視

複式洋房

SandyHung,

我工人都試過著透視裝的睡衣, 我和她說叫她不要再穿這類衣服, 我送了2套睡衣給她, 之後她也不致再著得那麼性感了.

大宅

首先妳自己要calm down!要俾工人知有乜要改,有時老公都唔知點handle。我自己係唔贊成俾工人睇電視既,佢可以睇書、聽radio或甚至休息時間講一陣電話。至於工人既衣服我地係有必要要佢穿得appropriate,平時工作時穿衣都唔可以暴露,瞓覺都一樣唔可以俾佢地穿吊帶、see through sexy 既lingerie,妳一定要同佢講清講楚,要佢follow yr instructions!如果佢肯改就唔使妳husband為難la!
SandyHung 寫道:
其實我工人由始至終都無乜嘢,so far 都 ok。
但,琴晚當我老公睇緊明珠930,約10:45pm 我老公熄咗廳燈 只開了暗燈,而 我工人洗完澡後,也坐喺梳花跟我老公一起睇電視,其實我係唔介意我工人睇電視。
但 重點 係佢洗完澡後 換咗套"""撲帶(吊帶)""" 睡衣,喺咁暗ge環境下 仍跟我老公坐喺梳花一起睇電視,我真係嬲到爆燈 同埋 喊咗出嚟,之後 我喺房大叫我老公快d 熄燈訓覺,如果佢仍想繼續睇同佢一起睇電視,咁就不如離婚罷 我会即刻落咗个BB。

大宅

SandyHung:你唔好嬲,影

侯爵府

好媽媽勳章

請問佢o黎o左你度幾耐呢?佢咁樣做博乜呀?明知你大緊肚仲著到咁o黎引你老公 佢好靚o架咩??係o既話,早d送佢返歸啦,此人不宜留o係度o架喇 點會係你小氣呢,我相信冇一個女人會覺得係小事囉.....你o係度都咁,唔o係度仲得了......

子爵府

我都有諗 可能有咗bb關係,疑心同情緒 会好大反複。
我唔 mind 我工人坐 sofa ,因為佢湊 bb 坐 sofa 会方便d。 我工人25歲,已婚,但 結婚唔夠一个月便到港 (即我家) 打工,佢初來港時 好純 (冇錯,佢幾靚女。)。 佢可能有个 性感姑奶 在港打咗好幾年工,所以 帶咗佢去買 T-back 同 吊帶睡衣。
我有同我老公講 "點解同佢一齊喺咁暗環境下睇電視?",但 我老公話 "唔關佢事喎,係个工人坐埋一齊ge";咁我話 "唔關你事 唔係一个解釋,如果 有个工人 唔著衫企喺你面前,你就用一句 "唔關我事" 就接受佢 繼而發生關係呀?"
宜家諗起仍然好嬲!

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

個工人都變態, 沖完涼就好返入房啦, 仲咁大膽同主人一齊睇電視, 你平心靜氣同你老公講叫佢正視呢 d 問題. 唔係唔開佢事就當冇事.......

你而家都未生, 不如換過另一個平凡 d 既工人啦, 真係好危險嫁.

伯爵府

伯爵府

伯爵府

sandy,

妳唔好咁嬲先啦, 為左個外人傷左夫妻感情又何必呢!

陀BB真係好會炆, 有時都會有好多自己都控制唔到GE想法, (我都試過想捉人黎咬/鬧, 又發夢老公背住我去偷食...).

工人係唔可以縱, 個BB未出世就俾個工人去坐SOFA睇電視, 好明顯, 佢唔放妳&妳老公在眼內. 妳要俾清淅指示個工人, 例如O係屋企要點著衫, 無野做就返房瞓, 唔好o係廳睇tv. 妳個bb未出世, 已經養成佢"嘆世界"ge習慣, 將來會好難教, 一定激死妳.

唔好以為個工人會"自動波", 工人同男人一樣, 有乜要求就直接講, 如果要佢地估妳諗乜, 真係自己一肚火咋.

妳老公都幾無辜, 第時睇返妳會覺得得啖笑, 唔好為個工人傷感情la, 老公要同妳一生一世, 仲要一齊湊bb, 大家要錫住大家. 唔好俾個工人知妳地有argue, 如果唔係, 佢心懷不軌ge會仲開心d tim, 唔好中計呀!

侯爵府

好媽媽勳章

o下......仲買埋t-back tim呀 如果有日佢著o係你老公面前出現真係和尚都難奈啦.....你要明白依家個問題唔o係你老公度呀,你咁樣怪佢都幾無姑o架,你今日唔解決呢個工人我相信後患無窮呀,祝你好運啦

複式洋房

If I were you I will so so mad. But you should tell your maid she cannot wear 吊帶睡衣 at home and cannot sit on the sofa to watch TV!!! You have to tell her.

大宅

你應該快d同佢講清楚,
講明唔準著哩d衫∼
如果佢係唔聽既,可能佢都另有目的
就真係快快趣趣送走算喇∼

洋房

SandyHung,
係女人見到尼D場面都發火啦, 一於警告個妹, 唔准再著性感衣服, 無

別墅

Dear SandyHung,

我認為重點不在於她坐在你先生旁看電視;而是於禮貌上她已經犯了大錯誤!
當我第一次請工人時,agent 已教我別讓工入坐於沙發、也不容許於工作地點穿著性感服飾。
所以我認為你應該跟她訂下工作守則,免除日後發生什麼爭抝。

大宅

sandy,
妳唔好咁嬲啦, 為左個外人傷左夫妻感情又何必呢!陀BB真係不好炆,小心生炆薑,我已經有個大炆薑bb啦,所以不好不開心,請託僱傭公司告訴她不可xxx勿xxx.最不是僱傭公司給warning letter,後她重做咪炒她,勿當冇她們活不成,現在是這樣,難保你生完,還給你展示身材.
我以前印印穿到像太太,穿高跟鞋照顧bb,足足忍了年半後炒了,所以一定在生bb前要清楚工人的意向(打工�想結婚)
When the rain is over, the sky clears up take one's course 順其發展;聽其自然

別墅

If I were you, I will not keep her.
She definiately knows what she done is not allowed.
But she still do it.
What will happen when you delivering baby in hospital.
You better fire her.
If not, find mother or mother-in-law to sleep overnight when you are in hospital delivering baby.
Good Luck!!!!
:evil: :evil:

首頁

尾頁

跳至