想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無患有多囊卵巢症又bingo嘅姊妹分享吓成功嘅方法

我的經期一向都唔準,欲生bb但等咗二年都唔成功,去年年頭被醫生證實患此症,曾吃了兩個月排卵藥又失敗。我亦試過診中醫但最後又小產了。試問還有甚麼方法呢? :

洋房

Re: 有無患有多囊卵巢症又bingo嘅姊妹分享吓成功嘅方法

真係沒有人成功?? :-(

男爵府

Re: 有無患有多囊卵巢症又bingo嘅姊妹分享吓成功嘅方法

wantbb, babyee

你地都有呢個症?

我都有, 都有bb, 但係 5 weeks 小產左..

子爵府

我都有這個病,有個囡囡三歲多.現在想生多個.比以前困難.因為上次吃排卵藥每次一粒.現在要三粒才排卵,可能年紀大了.

複式洋房

我見之前有班bksisters有topic講呢個症, 有好多成功cases wor,你地可以search番個topic出嚟睇.

複式洋房

Almaz:
你以前食了多久排卵藥才成功BINGO?

子爵府

斷斷續續都吃了一年.因為之前食那些藥,不可連續吃超過4個週期.後來幾次週期還加了糖尿藥.其實我今次都有吃糖尿藥,但吃了血糖低,所有沒有再吃.我一邊有每天量體溫,一見低溫即DODO,希望快D有啦!我唔細架啦!

複式洋房

Almaz:
聽聞吃排卵藥會有機會排出不靚的卵子,你會否擔心呢?
我都想試吓食。

複式洋房

You can see this topic..

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=619476&forum=40&27

別墅

babyEE
最近乜嘢景況呀?

子爵府

babyEE,

我都略有所聞.但不吃藥又可以怎樣?我完全沒有排卵的.想要bb就要這樣.我亦相信不靚的卵子都不能成孕,所以都不太担心.我上次懷孕時一切正常,沒有作小產,未check到有bb時,還去旅行,在旅程中還玩過過山車.又幫手搬很重行李.我囡囡足月出生7磅,很健康.所以我覺得bb是你的就是你,無論你做什麼危險動作,吃什麼生冷食物,bb都會跟著你.你看這裡很多姐妹小產,是很小心,什麼都沒有做過就小產了.是保不住就保不住.再說,我都相信命運的.不知你又如此??

洋房

咁其實多囊卵巢症係完全沒有排卵??因我今個cycle都有高溫,只係較late,day 20.day14去u�s ,醫生話我有多囊卵巢症. 2月的cycle 驗血都係有排卵,不過3.4 月高溫就不明顯,好煩!

複式洋房

我都小產了兩次,兩次都是唔長胎,冇心跳。最近睇醫生,被批為有此病,但是我個個月都有月經,不過週期比較長,成38日,量體溫都有明顯高低分別,不過我都是難受孕的,第一次小產左,隔了兩年才有第二次,不過都是 .........,所以都很困擾,再有都驚再小產,對身體好傷,但是又想要小朋友。

洋房

lokarmen 寫道:
我都小產了兩次,兩次都是唔長胎,冇心跳。最近睇醫生,被批為有此病,但是我個個月都有月經,不過週期比較長,成38日,量體溫都有明顯高低分別,不過我都是難受孕的,第一次小產左,隔了兩年才有第二次,不過都是 .........,所以都很困擾,再有都驚再小產,對身體好傷,但是又想要小朋友。

原來個個月都有月經,量體溫都有明顯高低分別,都可以係多囊卵巢症?呢個病好奇怪.

首頁

尾頁

跳至