跳至

首頁

尾頁

別墅

手套幾時隋? 阿B成日"kwa"花面, 好擔心.....

己經將d指甲剪到好貼及"坐"曬都唔得. 姑娘話要bb多d店下野至學野快d ga....家陣好煩呀!

大宅

Re: 手套幾時隋? 阿B成日"kwa"花面, 好擔心.....

hello, 我阿b之前都成日抓面,因我之前是用棉花幫bb抺面,原來我bb對棉花敏感,因棉花有d毛毛”粒”左係bb塊面度,你會不會好似我既情況一樣ar

男爵府

好媽媽勳章

Re: 手套幾時隋? 阿B成日"kwa"花面, 好擔心.....

我係阿B大約2個月到就無幫佢戴la,因為佢不停食手套再掃塊面攪到塊面都係奶x ,反而除了仲好。
MAMI0307 寫道:
hello, 我阿b之前都成日抓面,因我之前是用棉花幫bb抺面,原來我bb對棉花敏感,因棉花有d毛毛”粒”左係bb塊面度,你會不會好似我既情況一樣ar
該用戶已被刪除

男爵府

茵茵 寫道:
我囡出世到而家都無帶過,

我個小b都係, 佢都有"wear"塊面, 不過好快就好返, 所以都唔同佢帶手套lu.

別墅

唔知唔關事呢? 等我留意下先. Thank you! 不過佢至曾洗面(用濕綿花), 成日喊到拆天!

別墅

但係我呀B"wear"得好c大力ga. D傷口值頭曾結蕉個隻ga. 好慘..... :-( :-( :-(

------------------------
一一B 寫道:
我個小b都係, 佢都有"wear"塊面, 不過好快就好返, 所以都唔同佢帶手套lu
--------------------------------------------------------

大宅

我bb都好唔鍾意用棉花洗面ga.
請問你而家用咩同bb抺面? tks.

大宅

大宅

大宅

大宅

Dau 寫道:
[quote]

我bb都好唔鍾意用棉花洗面ga.
請問你而家用咩同bb抺面? tks.[/quote]

Hello Dau,
我依家用沙布幫BB(荷花有BB專用沙布)抺咀仔及面仔, 你可以試試

複式洋房

我都係會... wear 花曬...
不過由佢, 唔係唔識用手仔重大件事呀!
而家我個bb對手唔係咁活躍, 但係對腳就好似車輪咁~
所以...而家係夜晚訓冇人睇住佢果時先著,
其他時間都俾自由佢自己玩~

男爵府

我臭b好少帶...
佢都有wear 損過, 不過婆婆話套住隻手會臭wor..

民房

我小b之前都係帶手套, 不過佢食手既情況越黎越嚴重, 攪到對手套超臭 !!! 所以呢幾日已經幫佢 '坐' 平手甲, 吾帶手套.

別墅

同意, 我重視手部發展多於wear損面
面仔損左好快好, 唔駛太介懷
而家我bb非常間唔中都會wear損, 多數只會wear紅左

erikoyee 寫道:
我都係會... wear 花曬...
不過由佢, 唔係唔識用手仔重大件事呀!
而家我個bb對手唔係咁活躍, 但係對腳就好似車輪咁~
所以...而家係夜晚訓冇人睇住佢果時先著,
其他時間都俾自由佢自己玩~

大宅

會唔會bb面仔痕呀... 有冇出粒粒呀?!有可能係出左汗唔c服
一係多d用清水抹下面仔啦... 可以出去藥房買d無紡紗布抹面(我個仔都用呢d來抹...)
思x樂果d都一樣, 你睇下邊d平d啦
2子之母

別墅

Thanks!
依家用緊係護協度買個隻"拭x樂"兒嬰紗布毛巾, $45有兩盒, 每盒有80片, 希望好d la.

winn 寫道:
會唔會bb面仔痕呀... 有冇出粒粒呀?!有可能係出左汗唔c服
一係多d用清水抹下面仔啦... 可以出去藥房買d無紡紗布抹面(我個仔都用呢d來抹...)
思x樂果d都一樣, 你睇下邊d平d啦

別墅

我睇書仔話帶手套會令bb手仔發展唔係咁好,所以我囡囡依家5個月大,佢咁耐都無帶手套架。 唔想同bb帶手帶,同佢一星剪兩次指甲,bb指甲無咁長,就唔會kwa花面啦。重有剪指甲時唔好起角呀。
家姐 2005年12月19日出世﹗                                      細佬 2010年11月1 日出世!

首頁

尾頁

跳至