夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我好憎我老公太過份呀

我哋平時好似唔識咁樣,
仲之佢好大男人主意啦,
需要我果陣就痴埋利,
我覺得佢當我係雞呀,
想離婚又離吾到,手續又麻飯。 :-(

翡翠宮

Re: 我好憎我老公太過份呀

要離的話點會離唔到呀, 差在你肯唔肯踏出第一步啫

男爵府

男爵府

手續又幾麻煩? 有人幫你攪架啦, 簽個字就得啦。

問題係你對老公仍有留戀?!

王國長老

王國長老

下定決心要做既,冇理由做唔到既! :lol:
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

子爵府

好媽媽勳章

其實你口話你好憎你老公...話想離婚...其實心又唔捨得...好好咁同老公傾下啦...講出你既感受...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

點會麻煩喎~如果你真係唔再愛佢更麻係都會做啦~一刀就可以斬情絲...如果重有野你留戀既..就會有藉口啦~自己諗下係咪...

複式洋房

你老公都未有我老公一半,我老公輸晒我十幾萬仲攪女人又打我,但我相信愛可以包容一切!我忍、等!佢係人黎!人係有感覺!終有一日佢會改變!我老公浪子回頭了!我受既苦有回報!離婚真係可以一了百了咩?唔好諗住佢有幾壞試下諗下佢總有好處!唔係你點會嫁佢

子爵府

ringoivy 寫道:
要離的話點會離唔到呀, 差在你肯唔肯踏出第一步啫

好認同呀!!!!要離點都易過結啦∼起麻你一個去做唔使理佢

洋房

PINKAVA 寫道:
手續又幾麻煩? 有人幫你攪架啦, 簽個字就得啦。

問題係你對老公仍有留戀?!

你仲有對你老公有留戀先離唔到緍
覺得麻煩.....自己再回想係唔係想同佢離婚

禁止訪問

複式洋房

yiu836,

咁你都可以忍?勁!
:-D :-P :-o

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

如果我真係咁憎佢, 為左自己以後有好日子過, 就算點麻煩我都會去攪!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

手續又麻飯-只係一個俾自己忍落去既藉口

大宅

我前排走去聽0的由律師講0既法律問題,其中大部份都係環繞離婚問題,個律師都話其實離婚好簡單,如果兩公婆一齊答應簽紙離婚而又無細路0既話,前前後後由入表到上法庭見官到最後正式判決都係9個月左右,而如果有細路都係1年左右,因為而家法官判離婚案多數都會判得入,因為而家香港地實在太多人會離婚,而且離婚都只係得4大規條(只有其中1樣達成就可以),內容就唔多記得啦,但係只要係是但一方提出對方沒有盡力照顧家庭之類,好似已經入得啦…

子爵府

其實您同您老公有咩問題,係都要離婚先解決到?您地有冇試過坐低傾下??????

如果一定要離婚,手續都唔係好麻煩,只要您肯,冇野做唔到!!!

大宅

yiu836

見到你個post,真係佩服你呀,但我最驚要等到佢人之將死,先知錯,我就pk啦.

都係果句,等唔緊要,問下自己值唔值,值,咪等law,但比我,我會走law!

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

I knew my colleague when she was 28. She wanted to divorce with her husband because of his low income. Finally her husband got a girl friend, she insisted to divorce when she was 38. She is 44 now and still single.

From her experience, I always tell my husband that don't say "divorce". If really need to divorce, separate quickly and get another marriage when you are still young and still have chances!

首頁

尾頁

跳至