產前產後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問你地第一次去廣華做產檢, 有冇帶埋之前d超聲波相呀 ?

請問你地第一次去廣華做產檢, 有冇帶埋之前d超聲波相呀 ?
因我明天會去, 我怕我帶埋去佢地會唔同我照呀 !
請分享, 謝謝 !!

公爵府

Re: 請問你地第一次去廣華做產檢, 有冇帶埋之前d超聲波相呀 ?

我有

子爵府

Re: 請問你地第一次去廣華做產檢, 有冇帶埋之前d超聲波相呀 ?

jojoplanet,

你有帶, 佢地有冇同你照超聲波呀, 唔該 !!

公爵府

有, 因為佢安排我照超聲波的時候都未見醫生, 醫生唔知道我之前有照.

但係第一次會否安排你照係睇你個週數架..我當日當約12週..

大宅

我有帶, 不過佢地唔睇架, 佢地知我係私家睇開, 十幾周join到依家33周, 一次都冇照過US , 只係聽心跳, 同尺度肚同按下肚面. 算啦, 我私家都照得好齊.

大宅

大宅

大宅

我果時都係咁,一話左比佢地聽自己有睇開私家,我到生得時都冇同我照過呀~~~~
如果你地想廣華跟足d,就唔好帶.仲有第一次應該會同你做埋子宮細胞test,你想做o既話就千期唔好話比佢地聽你上一次做係幾時,一係就會好多年前,咁佢地就會同你做.我就係老實得滯,話對上一年做左,之後個e生想同我做時,個姑娘阻止e生呀.

別墅

我第一次去無帶呀,不過醫生竟然問返我拎o黎睇。但係我個安排係照完U/S先見醫生,所以有無帶無影響我有無得照U/S。

我聽個姑娘講,佢話如果第一次睇係12週後18週前就會有得照一次。之後中期應該有個結構性U/S,大約18-22週。但係廣華好多人睇,如果期full哂佢就唔會同你安排。到懷孕後期好似仲有一次會照,不過唔知係咪人人都有。

子爵府

Dear all sisters,

Thanks for yr information !
Today, i am 11w2d and decided i won't bring the photos for their reference.
I really hope that they will do u/s for me la !

Thanks a lot !

首頁

尾頁

跳至