論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

佢係咪講大話?

星期六o個日我拎左幾對鞋出o黎叫我工人夜晚幫我o羅出去垃圾房...之後我就走去沖涼,到我出o黎後...我發現o個3對鞋有人攪過...但我無出聲,到左夜晚佢同我講話..d鞋佢要,之後o既星期日佢帶住3對鞋出去,咁我咪問佢"你做咩帶晒出去呀"...佢話"無野呀...我拎住咋ma",到夜晚返到o黎...當然係唔見晒d鞋啦,我咪問佢d鞋去左邊lor,佢話放左o係佢個fd度..個fd8月返印尼...就幫佢帶返去比佢d妹,我覺得佢係講大話lor

伯爵府

Re: 佢係咪講大話?

佢朋友住邊架, 咁多地方放 "垃圾", 佢個太太都好好人喎.

講唔講大話都已經唔係最重要, 以後dum野等個工人放假至dum, 唔好俾個工人知妳有野唔要, 如果唔係實hou住晒.

公爵府

咪就係lor...我都唔比佢放咁多野o係屋企啦,人地又點會無啦啦比你放3對鞋o係自己屋企先得架...唔通佢個fd唔驚比太太話咩,我老公咪估可能佢將o個3對鞋賣比d fd lor,因為3對鞋都好新架...應該幾十元實有人要,平時朝朝返工...我拎住對鞋行出門口...佢已經日日都望架喇,唉....始終屋企多個外人都好煩

複式洋房

I will believe her as some mums are very good but not me. I always tell her not to buy too many things home. e.g. four pairs of shoes is the maximun, if she buy one more, she must throw away one pair first.

別墅

d工人真係會幫人帶貨架, 我舊工人回鄉時拾埋一袋二袋總共1個半個人咁高既喼, 4個旅行袋... 我問佢你帶咁多乜東東返去, 佢話1/3係朋友叫佢幫佢拎架!!! 佢比我睇, 番梘, 午餐肉, 毛巾, 拖鞋, 牙膏, cd, 新/舊衫, 底褲都有1-2打....

侯爵府

睛靈勳章

但都係舊鞋, 點解唔比個工人呢? 況且妳tum個垃圾佬都會拾啦, 同比工人有mud分別?

公爵府

嘩...咁做帶貨o個個屋企咪會擺好多野

小恐龍 寫道:
d工人真係會幫人帶貨架, 我舊工人回鄉時拾埋一袋二袋總共1個半個人咁高既喼, 4個旅行袋... 我問佢你帶咁多乜東東返去, 佢話1/3係朋友叫佢幫佢拎架!!! 佢比我睇, 番梘, 午餐肉, 毛巾, 拖鞋, 牙膏, cd, 新/舊衫, 底褲都有1-2打....

複式洋房

Meisuen 寫道:
但都係舊鞋, 點解唔比個工人呢? 況且妳tum個垃圾佬都會拾啦, 同比工人有mud分別?

Agree that just like I will take samples back home when i clean my office showroom.
我最愛我扁扁,QQ ,冬冬 有佢o地我就心滿意足 ;-) :-D :-P

別墅

好媽媽勳章

別墅

好媽媽勳章

別墅

好媽媽勳章

因為比左個工人,佢會keep響你屋企,即係話你屋企無少過野,仲係越積越多。另一方面,比慣左佢地會有貪念,例如成日hou住你有乜野唔要,又或者詐詐諦收埋你d野,到你發覺就話係你比佢。

公爵府

你簡直講晒我想講o既野呀 我就係覺得係咁lor

vitasoy 寫道:
因為比左個工人,佢會keep響你屋企,即係話你屋企無少過野,仲係越積越多。另一方面,比慣左佢地會有貪念,例如成日hou住你有乜野唔要,又或者詐詐諦收埋你d野,到你發覺就話係你比佢。

大宅

印尼工人話比我知在當地

大宅

]

大宅

]

公爵府

大宅

上一次我掉舊衫連埋D舊bra, 我放人垃圾袋叫工人夜晚掉垃圾時一次過掉, 後來比我發現佢收起D舊bra, 我都吾知出聲好定吾出聲好!
]

公爵府

唔係掛...連bra都唔放過

poohpoohlee 寫道:
上一次我掉舊衫連埋D舊bra, 我放人垃圾袋叫工人夜晚掉垃圾時一次過掉, 後來比我發現佢收起D舊bra, 我都吾知出聲好定吾出聲好!

大宅

Ivy124 寫道:
唔係掛...連bra都唔放過

[quote]
poohpoohlee 寫道:
[/quote]

就係.....
]

首頁

尾頁

跳至