跳至

首頁

尾頁

別墅

妳們有無肥到呀???

我因之前食唔落野, 瘦左成10-12lbs, 現在雖然胃口係好左, 但體重就無點肥到, 還未回復到之前的體重. 阿B會唔會唔夠營養???

洋房

Re: 妳們有無肥到呀???

我由有左到而家巳經重左成13磅,因為之前吾食嘢就嘔,所以每日食6餐。不過現在17W就好左好多,e生話最好一星期一磅。所以現在一日只食四餐,但有時半夜三更會很餓但怕太肥所以都吾會食嘢 :-(

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都係之前食唔落野不過都係瘦左4磅姐
而家4個月都無重過

大宅

DTM

咩話...醫生話最好一星期重一磅,咁我實超標啦,我現在16weeks,上一個星期內我重左四磅呀. 未有bb之前115磅,頭兩三個月得109磅,15個weeks就120磅...直家16weeks有124磅...點算呀, 何時何地都想食野,我比其他準媽咪lucky少少,因為無嘔law! ?-(

別墅

別墅

係啦, 我之前未有bb都係115lbs, 早期因食唔落野, 所以得返102lbs, 但現在胃口已經好返好多啦, 都係得106-108lbs, 現在都成16w5d啦, 個肚都唔係好大, 總可以穿回以前的牛仔褲.

洋房

13w嘅我磅數就無多到或少到,但就覺得個肚大咗不少。需然可以著返之前d牛仔褲,但就覺得緊咗d,唔想逼到bb,所以都只係著d鬆身d嘅裙。而且想街上d人知我係大肚婆,對我小心d,唔好撞到我

別墅

咁你地開始穿大肚裙未呀? 我好似唔係好接受到大肚裙. 好老土.

大宅

大宅

男爵府

可能係第二胎個肚皮鬆左, 宜家個肚已經唔細, 平時d衫褲已經著唔落 ?-(

男爵府

我由12week開始已經著(都係牛仔褲款),而家個肚34",如果唔係太熱都唔會著大肚裙,怕比人見到個肚凸出來,好似好尷尬咁....唔知點解有D咁嘅感覺..
未經本人許可, 不得轉載

別墅

係low, 可能係第一胎, 所以唔習慣, 我都有去睇大肚衫, 但就無買到, 心諗好似好"肉酸"

男爵府

今年興D大肚衫款,我都有買來襯大肚牛仔褲,可以著到5,6個月大,不過天氣太熱的話,著褲會好焗
未經本人許可, 不得轉載

別墅

係呀, 我都係咁諗, 已經買左d比較鬆身但又好fashion的衫來襯d比較鬆身的八摺裙, d裙以前就著底腰, 現在變著中腰, 一d都唔會覺得"cool"住的感覺, 遲d變高腰著, 哈哈! 同時, 我都好著d底腰的鬆身褲(布料), 都好舒服ga!

別墅

happy*mum

我個e生話最好唔好著底腰褲wow, 惊會影響bb生長, 雖然唔係一定會影響, 但少心d好

我現在著大肚西褲, 包住個肚, 好舒服, 著件鬆身衫, 我d同事話一d都唔似有咗wow
大肚西褲好貼身架, 除咗褲頭唔同, 同我平時的西褲無分别

別墅

hi chbb,

真ga, 唔好嚇我啦, 我日日都著ga. 大肚褲去邊度買可以又平又靓ar, 最好係香港區. 我有去sogo 6/f., 睇過, d裙都好貴, 成$800-1000條. 又去過普通商場睇過, 就平好多, $138/條, 料子就一般啦, 但d褲就唔靓, 好似d婆仔西褲, 所以就無問幾$.

洋房

chbb,

咁你d西褲喺邊度買架?貴唔貴呀?我都想買d...

大宅

我以家16weeks肥就有肥到..但冇重過呀...有冇問題0家??

大宅

首頁

尾頁

跳至