跳至

首頁

尾頁

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Re: 地鐵無人讓位

其實我好怕搭公共夜通工具,
因為真係驚無位,
我試過搭kcr, 係一個女人讓位比我坐,
果一刻好感動!

反而d西裝友, 年輕人真係唔會理,
佢地無嘗過陀仔既辛苦, 可以怪佢地咩?

不過我怕d人迫過黎, 過馬路, 行街都撞埋黎,
都無人性......
不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

大宅

係啦, 所以我之前都話, 而家條街d人, 都唔讓你大肚婆! 有時仲明明知你大肚都同你爭位行, 迫過黎好似慌死行唔切咁... 我成日都覺得o係條街度就好危險! 大家真係要自己小心o的先得!!

子爵府

扮睇唔到 and 扮sleeping

民房

我試過搭mtr有個鬼佬讓位俾我, 初時覺得唔好意思扮睇唔到, 佢仲企起身一面怕俾人佔左個位一面叫我.香港人真係唔係好得.
其實, 我覺得d師奶亞嬸仲差, 佢地都生過, 都應該知道有bb時的不便, 但佢地先係最唔讓你個班, 爭路行, 坐車時坐二人位的外邊位, 見你大住肚不會坐埋去, 會坐側身俾你入去, 但係佢都有唔細的身型, 坐側身我都過唔到啦! :-x

大宅

我搭地鐵和巴士都無人讓嫁. 特別係巴士, 下層一定無位坐, 我要上上層搵位致有得坐.
不過, 我試過"唯一"一次坐西鐵有位小姐讓坐, 總算人間尚有情!!!

首頁

尾頁

跳至