婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇人可分享照大腸鏡既經驗呀?

我想請問如係私家醫院照, 好似可以類似全身麻醉咁, 係唔係做完都唔多覺架

複式洋房

Re: 有冇人可分享照大腸鏡既經驗呀?

我響政府醫院照十二子腸,唔知同照大腸有無分別!
照之前餓左一日一夜,水都唔飲得,醫生話一定要空肚先照到。
當時見醫生用條筷子咁粗黑軟管由口部插入,(當時我見到好驚,咁長點吞呀!)醫生叫我慢慢吞,好似吞口水咁同埋放鬆D,初時無乜野,再吞入D就有作嘔感覺!然後覺得條軟管落到腸到有好似氣吹入,漲左咁。成個過程二分鐘左右!唔覺得痛!照完仲比番片段你睇,解釋你知條腸邊到有問題!照完要隔半個鐘先可以食番野!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20726;3/st/20100301/k/3164/preg.png"

複式洋房

男爵府

我幾年前係浸會照過,好似唔駛麻醉,早一晚開始禁食同水,仲要飲'洗腸水',之後就會不斷去toilet屙到乾淨為止,第二朝一早照,只係有小小唔舒服,由肛門入,但可以忍受.之後就可以睇番d video同相,睇下有冇問題.

我睇見d相時笑左好耐,我諗一世人條腸最乾淨都係果日,粉紅色,好靚架.

複式洋房

NaughtyLuiLui,

好似話麻醉左先會比較舒服的。點解你會照既?幾耐照完呀

別墅

過程幾辛苦架...

之前果日唔食唔飲,去到訓響張床上,插管入個"米"字度,放液體入去,張床開始轉,將上半身降低而下半身升高,使液體流深D,感覺好似十個無疴屎咁谷住.
影完反轉個人,液體由管出番黎,舒服晒,但要即刻去厠所疴屎,因為仲有白色液體留響體內.兩日的屎仍然白色的,好恐怖.
成長的代價,就是家人一個一個地離我而去嗎? 長大,正是越來越多的痛苦與孤寂. 他們的離開叫我心痛... 我永遠記得,他們給我的就是一生中最好的東西。

男爵府

男爵府

男爵府

maymay007,

我去照腸鏡係因為每次m黎都會肚瀉,醫生担心腸內有瘤,而每次m黎受子宮壓力所致,甘我當時因要做腹腔鏡,醫生幫我計過保險可cover,便順便做埋,好彩最後唔係有瘤,而係大腸同卵巢有黏連.
全個過程其實好快,大約30-45mins就ok.不過之前就真係痾到腳軟.

別墅

成長的代價,就是家人一個一個地離我而去嗎? 長大,正是越來越多的痛苦與孤寂. 他們的離開叫我心痛... 我永遠記得,他們給我的就是一生中最好的東西。

別墅

NaughtyLuiLui,

依,我每次M黎都係會疴喎,如果唔疴就會M痛得好緊要,咁你係唔係咁架?

複式洋房

NaughtyLuiLui ,

咁過程辛苦嗎?

大宅

我都係每次M黎都係會疴,原來同腸有關架?

首頁

尾頁

跳至
熱門主題