懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好驚!如係政府生,怕唔識餵人奶+掃風/幫bb換片,有冇人可入黎交流下!

公爵府

畀面勳章

Re: 好驚!如係政府生,怕唔識餵人奶+掃風/幫bb換片,有冇人可入黎交流下!

歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

公爵府

畀面勳章

Re: 好驚!如係政府生,怕唔識餵人奶+掃風/幫bb換片,有冇人可入黎交流下!

當然會教啦, 唔教你點識呀
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

洋房

呢D全部姑娘都會教你既...唔使驚你放心啦!唔使太過擔心 咦~~我都係廣華呀...你幾多周呀?

大宅

E院和健康院 had provided this kind of course, you can join, I have take lessones and it is very useful for me.
in 健康院, they will provide workshop also, you will be given a toy baby to learn how to help bb to take bath and wash hair.

大宅

睇你順產定開刀, 順產住2日1夜就趕你走啦! 都係換下片o者! 醫院會集體沖涼, 唔洗自己落手, 餵奶同掃風咪即時問姑娘, 佢地都怕我地唔識增加佢地工作量, 所以一定教曉你, 至於, 係睇你怕唔怕初生bb軟瀨瀨, 不過, 當你見到懷胎10月個b出世, 點唔鐘意都會抱下, 你記住, 你係佢媽咪,連你都唔理佢,就冇人會理佢架啦!咁就會發揮到母愛精神出來了.
如果開刀, 你可以扮暈, 傷口痛, 點都拖到第4日先自己湊, 咁捱1日就出院啦! 到時有屋企人幫, 咁就無咁辛苦.
放心啦! 好多野, 放在眼前就會識架啦! 何況, 即場有專人請教, 隔離床個媽咪分分鐘係<熟手技工>, 即時可以偷師.

侯爵府

政府醫院都有姑娘/嬸嬸教架.

大宅

唔駛驚喎!D姑娘會教你架!

別墅

別墅

我o個時起qe生, 半夜3點推返bb比我, 個阿嬸叫我換片同餵奶, 之後我話唔識, 佢就教左我一次, 起醫院住左6日5夜全部自己攪惦, 冇人幫

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

畀面勳章

唔係喎, 呢到有好多人話威院d人好喎
歡迎參觀『文。穎之家』

大宅

d 姑娘唔會主動教你o家, 我之前聽過講座, 生o左之後姑娘就俾o番個女我自己湊, 我只係係佢肚餓o既時候放佢係心口要佢自己食 (唔知佢食唔食倒, 問姑娘就話總之有尿有屎就即係食倒啦), 係醫院 3 日兩夜都無掃風 (初初唔知原來食人奶都要掃風 ... 好在無意外) ... 總之一句到尾係醫院 lee 3 日 2 夜會張你訓練成一位專業媽咪 ... 放心

首頁

尾頁

跳至